Jumătate dintre profesorii bistriţeni care au luat titularizarea au refuzat posturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert dintre catedrele refuzate de bistriţeni au fost ocupate de dascăli din alte judeţe la a doua sesiune de titularizare

Distanţa de zeci de kilometri de posturile disponibile la titularizare i-a determinat pe aproape jumătate dintre profesorii bistriţeni care au luat note de trecere la ultimul examen să renunţe la catedre. Doar 64 din cei 123 de dascăli care au reuşit să obţină note peste şapte la ultimul examen de titularizare au acceptat posturile la prima sesiune de repartiţie. De altfel foarte puţine catedre au fost disponibile în oraşe, niciuna însă la limba şi literatura română, geografie sau biologie, iar pentru educatoare au existat posturi în oraşe doar pentru cele care stăpânesc limba germană. Ce au refuzat bistriţenii au acceptat în schimb profesorii din alte judeţe. Paisprezece posturi titularizabile au fost ocupate în a doua sesiune de titularizare de cadre didactice cu domiciliul în Maramureş, Suceava, Cluj , Mureş şi Alba: „La şcoala din Teaca s-a titularizat o profesoară de engleză din Alba. I-au convenit mai mult condiţiile de aici", explică Elena Borş, inspectorul care răspunde de mişcarea personalului în Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud. În schimb doar patru profesori din Bistriţa au acceptat catedre din alte judeţe: „Doi profesori de educaţie fizică vor preda în Vaslui şi Suceava, o învăţătoare se duce în Botoşani şi o alta în Maramureş", spune inspectorul Borş.

 Examenul de suplinire, exigenţe ca la titularizare

 Concursul pentru suplinire care va începe joi se anunţă la fel de dur ca şi suplinirea. Inspectorii şcolari spun că vor fi aplicate aceleaşi exigenţe anul acesta ca la cel de titularizare: „Va fi exact la fel, aceleaşi centre de examen, patru ore de concurs, camere video. Este o premieră pentru concursurile de suplinire", explică inspectorul Borş. În jur de 500 de posturi de suplinire sunt disponibile în Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite