Bistriţa: Judecătorii bistriţeni şi-au suspendat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Judecătorii bistriţeni şi-au suspendat activitatea
Bistriţa: Judecătorii bistriţeni şi-au suspendat activitatea

Începând de astăzi şi pentru o perioadă nedeterminată judecătorii din Bistriţa- Năsăud  soluţionează doar cauzele urgente, asta pentru că sunt nemulţumiţi de proiectul de lege privind salarizarea unică care ar urma să le înjumătăţească veniturile.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, a Judecătoriei Bistriţa şi a Judecătoriei Beclean au decis să-şi suspende activitatea începând de astăzi, iar fiecare magistrat în parte a decis să nu mai participe la biroul electoral, ceea ce reprezintă un boicot al alegerilor prezidenţiale.

Vicepreşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Gabriela Cristina Frenţiu a precizat : „Începând de astăzi la tribunal se soluţionează doar cauzele cu caracter urgent. În ceea ce priveşte cauzele penale vor fi soluţionate doar cauzele cu inculpaţi arestaţi, măsurile preventive şi percheziţiile. În materie civilă vor fi soluţionate cauzle privind minorii iar pe partea de comercial doar cererile de declararea a insolvenţei formulate de debitor”.

Bistriţenii pot să depună acţiunile la tribunal sau la judecătorii însă aceste nu vor primi număr de ordine ci doar dată de înregistrare. Instanţele bistriţene vor funcţiona în acest mod până când se va adopta o lege a salarizării care să fie în acord cu cerinţele judecătorilor. „Începând de astăzi şi până când se adoptă o lege care să ţină cont de responsabilităţiile, interdicţiile şi competenţele judecătorilor, vom soluţiona doar cauze urgente” a mai precizat vicepreşedintele Tribunalului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite