Jean Pădureanu împlineşte astăzi 74 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean Pădureanu este unul dintre cetăţenii de onoare a Bistriţei
Jean Pădureanu este unul dintre cetăţenii de onoare a Bistriţei

Cel mai longeviv preşedinte de club de fotbal din România şi una dintre cele mai avizate voci din fotbalul românesc, Jean Pădureanu, a anunţat că la finele returului se va retrage şi îi va lăsa pe alţii, mai tineri, să conducă. Pentru microbiştii bistriţeni, el rămâne, însă, o legendă vie.

Preşedintele ACF Gloria Bistriţa 1922, Jean Pădureanu, spune că îşi doreşte de ziua lui ca echipa să rămână în Liga I, iar pentru el, sănătate. „Îmi voi petrece ziua de naştere alături de prietenii din Bistriţa şi colegii de serviciu", declară Lordul. Cetăţean de onoare al Bistriţei din anul 1994, acesta a menţinut echipa timp de 20 de ani în prima linie a fotbalului românesc. Gloria Bistriţa a jucat în Cupele Europene, în Intertoto, Cupa Cupelor şi UEFA, iar de la Bistriţa au plecat fotbalişti care au jucat la echipe de renume din ţară şi străinătate.

Legenda vie a bistriţenilor

Microbiştii nu vor nici în ruptul capului să audă că Jean Pădureanu se retrage din fruntea Gloriei Bistriţei. Dacă o va face, aceştia vor ca el să lase pe cineva care să-i ducă mai departe munca şi să ţină echipa în prima ligă a fotbalului românesc. Toţi bistriţenii intervievaţi vorbesc cu respect de Lord, căruia îi urează sănătate şi cele bune, iar unii dintre ei cred că, în ciuda titlul de cetăţean de onoare al oraşului, Jean Pădureanu nu este suficient de stimat. „Pădureanu este o legendă vie. Datorită lui, echipa este în Liga I şi a ajuns acolo unde a ajuns. Jean Pădureanu merită multe. Aş propune ca stadionul din Bistriţa să-i poarte numele", mărturiseşte Simion Bugnar, un electrician în vârstă de 60 de ani.

Ionuţ Filip, un student de 21 de ani,  vrea ca Lordul să rămână încă mulţi ani la Gloria Bistriţa. „Să nu se retragă încă de la conducerea clubului, iar când se va retrage să lase pe cineva de bază. Şi să-l ţină pe Şumudică pentru că face treabă bună", spune el, la puţin timp după ce a pariat că Gloria va bate Internaţional Curtea de Argeş. Şi doamnele din Bistriţa îi transmit gînduri de bine preşedintelui Gloriei, despre care spun că este un bărbat cu prestanţă. „E un domn care impune prin simpla prezenţă", mărturiseşte Anuţa Solomon, o pensionară de 70 de ani, care a ieşit cu soţul în parc.

Unul dintre cetăţenii de onoare ai oraşului

Admiraţia de care se bucură Jean Pădureanu în rândul bistriţenilor i-a adus acum 16 ani titlul de cetăţean de onoare al oraşului. „Atâta timp cât Jean Pădureanu este în putere, nu-mi fac griji pentru Gloria. Este nevoie de o personalitate puternică cum e cea a lui Pădureanu pentru a ţine o echipă ca Gloria în Liga I. Din punctul meu de vedere, Jean Pădureanu este o legendă vie, au recunoscut-o şi bistriţenii care i-au decernat titlul de cetăţean de onoare", declară Ovidiu Teodor Creţu, primarul Bistriţei.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite