Bistrita:Cuplu arestat pentru sclavie şi maltratarea unor copii în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi din Reteag, Nazarica şi Viorel Lăcătuş, de 46 şi 42 de ani  au fost arestaţi luni, respectiv miercuri, după ce pe numele lor a fost emis câte un mandat european de către autorităţile italiene.

Cei doi sunt acuzaţi de poliţia italiană pentru sclavie şi maltratarea unor minori, însă datele din rechizitoriu nu au fost trimise deocamdată.  Curtea de Apel Cluj a hotărât ca cei doi să rămână cinci zile în arest, timp în care procurorul trebuie să prezinte actele în baza căruia a fost emis mandatul, traduse în limba română.  Nici poliţia nu ştie mare lucru despre cei doi. Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din poliţia Bistriţa-Năsăud, comisarul Aurel Grama spune că părţii bistriţene i s-a comunicat doar existenţa celor două mandate, fără precizări suplimentare.
În Reteag nu se ştie ce-au făcut
Soţii Nazarica şi Viorel Lăcătuş sunt proprietarii unei vile cu multe turnuleţe, amplasate în apropiere de Primăria Reteag. Cei doi au familie numeroasă, cu fii şi nepoţi şi s-au întors de câţiva ani buni de prin Italia: „Ştiu că au fost plecaţi, dar mai demult, cam de vreo 4-5 ani în Italia. Nu vă pot spune mare lucru despre ei, noi nu avem de unde să ştim dacă au făcut ceva pe acolo. Am aflat doar că au fost arestaţi. Sute de ţigani din Reteag sunt plecaţi în străinătate. “, spune primarul comunei Petru Rareş, , Vasile Cocoş.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite