Ionuţ Capotă, vocea de pe stadionul Gloriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Capotă
Ionuţ Capotă

Este crainic de ştiri la staţia locală Kiss Fm şi la stadionul Gloria, iar până nu demult a lucrat şi ca DJ într-unul dintre cluburile din Bistriţa.

Ionuţ Capotă a ales să studieze jurnalismul pentru că încă de la o vârstă fragedă a fost pasionat de muzică şi de radio. Primul contact cu lumea media l-a avut la postul local de televiziune AS TV. A urmat apoi etapa care a făcut din el una dintre cele mai cunoscute voci de radio din Bistriţa. Această etapă s-a confundat cu perioada când a lucat la postul de radio „Bistriţa", unde prezenta matinalul şi emisiunea de muzică populară în timpul căreia a interacţionat foarte mult cu publicul care suna pentru a face dedicaţii muzicale. Intrarea în lumea radio a fost pentru Ionuţ cea mai mare realizare la acea vreme şi nu a ezitat nicio secundă când i s-a propus să lucreze la radio, pentru că asta visase întodeauna. „Eram la o conferinţă de presă a uni partid. După terminarea ei, colega de breasla Iulia Stupinean m-a luat deoparte şi m-a întrebat dacă aş vrea să merg la ei. În primă fază m-am blocat, pentru că era pentru prima dată când mi se propunea. Am început să zâmbesc şi am zis da făra ezitare. În seara acelei zile am mers până la sediul radioului, iar în următoarea zi mi-am dat demisia de la postul de televiziune. Nu m-a interesat salariul sau programul. În sfârşit eram la butoane într-un studio", povesteşte tânărul. Prima întâlnire cu butoanele a fost pentru Ionuţ una amuzantă, pentru că a constat că din toate cele o sută pe care le avea în faţă, doar zece funcţionau, iar încet încet a învăţat toate tainele radioului, ceea ce l-a făcut foarte fericit. „ Satisfacţiile au venit în timp", mai spune Ionuţ. În paralel tânărul muncea şi ca Dj într-un club bistriţean, aşa şi-a văzut realizate cele două vise din copilărie. Momentan este crainic de ştiri la staţia locală Kiss Fm , deşi acestă parte a radioului nu este pe locul I în topul preferinţelor sale, preferând munca de animator radio şi de ce nu pe cea de Dj în club.

E o diferenţă imensa între  cele trei joburi să le spun aşa. În primul rând e o diferenţă imensă între a citi ştiri şi a pune muzică la radio şi o diferenţă la fel de mare între a pune muzică şi a mixa. Ca dj te joci cu două playere, mixezi, faci tot ce ştii pentru a suna bine şi pentru a face atmosferă în club. Oamenii trebuie în primul rând să danseze. Iar animaţia radio e ceva senzaţional. Dintre toate cititul de ştiri e în subsolul preferinţelor mele.

Vocea Gloriei

Deşi nu este fanul meseriei de crainic radio Ionuţ o face pentru că îl ajută foarte mult şi în activitatea de crainic la stadionul Gloria. „Cititul ştirilor e un fel de antrenament. Îmi antrenează vocabularul, îmi dezvoltă dicţia", mai spune crainicul. A ajuns vocea Gloriei la propunerea oficialilor clubului , propunere care din nou l-a luat prin surprindere. „ Eu cochetam cu Gloria de la radio, pe vremea aceea la Bistriţa se lucra la infrastructura stadionului, Gloria s-a mutat temporar la Reghin. La un moment dat echipa avea meci acolo m-a sunat domnul Dinu să îi spună să mă pregătesc pentru meci că mă iau cu ei la Reghin, iar m-am blocat, am zis da şi de atunci sunt crainic la Gloria", povesteşte Ionuţ.

Întrebăre şi răspuns

Ce planuri de viitor ai?

I.C. Mi-ar face plăcere să evadez o vreme din România, să văd lumea,  e una din opţiuni

Dar  în continuare am o mare dorinta, aceea de a lcura pe radio live sper ca pe viitor sa se împlinească, live-ul  înseamnă radio pur

Ce-i place

„Fac sport cât de des pot. Sunt un prieten al naturii, deci călătoresc foarte des. Sunt pescar de la 7 ani,schiez, folosesc zillnic bicicleta ca mijloc de transport . Îmi place tenisul de masă, darts-ul, şah-ul, joc frecvent rummy cu prietenii", spune tânărul

Ce nu-i place

„Detest oamenii care mă mint sau care îmi fac rău intenţionat. Am sute de amici, şi atât de puţini prieteni încat îmi ajung degetele de la o mână să îi număr", mai spune el.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite