Ionel Deac este omul care aduce coletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Deac duce zilnic zeci de colete în tot judeţul
Ionel Deac duce zilnic zeci de colete în tot judeţul

Meseria sa seamănă cu cea de Moş Crăciun, doar că pentru cadourile primite clienţii plătesc bani. Zilnic intră în case dintre cele mai diferite, iar mulţi dintre cumpărători îl fac părtaşi la problemele lor de viaţă

De mic, Ionel Deac a fost pasionat de maşini şi visul său, din vremea în care să fi proprietar de maşini nu era chiar la îndemâna oricui, a fost să devină şofer. Nu însă un şofer de genul celor care interacţionează doar cu motoare şi piese de schimb, ci neapărat unul care să intre în contact cu cât mai multe persoane. La mijlocul anilor 90 a fost şofer de taxi, însă nu unul oarecare, ci genul acela căruia simţi nevoia să i te confesezi, să-i ceri părerea într-o chestiune personală ori să-i ceri o mână de ajutor. „Am cunoscut atunci tot felul de oameni şi cred că, în afara faptului că nu am fost răpit, aşa cum a păţit un coleg, mi s-au întâmplat de toate". Este o perioadă despre care Puiu, cum îl alintă prietenii, îşi aminteşte cu multă plăcere. Mai ales că soţia, o frumoasă bistriţeancă şi-a cunoscut-o tot datorită taxi-ului.

Teleshopingul face grosul livrărilor

 A călătorit mult prin toată Europa, dar tot acasă s-a întors. „Aici oamenii sunt mult mai calzi, mai deschişi, după câteva luni mă prindea dorul de casă şi nu puteam să mai rămân„ povesteşte Puiu. În serviciile private de coletărie lucrează de mai mult de patru ani şi spune că-şi iubeşte meseria. Intră, în zilele când face traseu, chiar şi în 40 de case iar experienţa cu oamenii este cea care-l atrage cel mai mult. Cele mai interesante sunt livrările produselor cumpărate prin reţelele de teleshopping. Cei care îşi comandă produse de slăbit, centuri de masaj ori mopuri speciale de curăţat sunt şi cei mai comunicativi, a constatat curierul. Iar fenomenul teleshopingului pare să nu aibă nicio legătură cu criza: „Sunt localităţi întregi , în special pe Valea Bârgăului  unde oamenii îşi comandă ceva doar pentru că au auzit că şi-a luat vecinul acelaşi produs, fie că este vorba despre pămătuf cu baterii ori mop special sau o centură de masaj. Neapărat trebuie să aibă şi ei acelaşi lucru.„ povesteşte Ionel Deac. Iar unii dintre ei ajung să dea şi ultimul bănuţ din pensie, doar să intre în rând cu lumea. „ Am dus odată un produs Kosmodisc, centura aceea pentru masaj, unei doamne în vârstă care a plătit cu ultimii bănuţi şi ascuzându-se de soţ. Cred că era o bună parte din pensia ei„ relatează Ionel Deac câte ceva din culisele livrărilor de colete. O altă categorie importantă a clienţilor sunt casnicele: „sunt şi cele mai povestitoare dintre cele care aşteaptă comenzi, iar pachetele lor pot fi cu adevărat surprinzătoare ". Alte comenzi vin şi de la tinere, unele cu mult sub 18 ani şi care fac comandă pe numele mamei , dar de multe ori fără ştiinţa acestora. De la extensii de păr până la cizme de firmă ori parfumuri, fetele sunt o categorie fidelă ale celor care aşteaptă colete.

Ce-i place: fotbalul. Adoră copiii mici şi căţeluşii

Ce nu-i place: parveniţii, oamenii care au făcut bani peste noapte şi-i iau pe ceilalţi de sus. Sunt unii pe care-i ştim cum au făcut banii şi care totuşi epatează şi-i privesc pe ceilalţi cu superioritate.

Întrebare şi Răspuns:

Ce părere ai despre şoselele din oraş în această perioadă?

I.D:S-au stricat drumurile foarte tare mai ales în ultimele săptămâni. Sunt  străzi întreci care arată de parcă ar fi fost bombardate. Este păcat, mai ales că ştiu că anii trecuţi au fost asfaltate aproape toate străzile din Bistriţa pe credit.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite