Bistriţa: Interdicţii la Colibiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Interdicţii la Colibiţa
Bistriţa: Interdicţii la Colibiţa

Turiştii sau localnicii nu pot folosi bărcile cu motor termic pe Lacul de la Colibiţa, avertizează oficialii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), deoarece lacul are un statut special.

Avertizarea vine în această perioadă deoarece numărul turiştilor care aleg lacul Colibiţa ca destinaţie de vacanţă a crescut. Sporturile nautice pot fi practicate, însă doar de cei care au autorizaţie specială de la SGA şi dacă utilajele de agrement nu sunt dotate cu motoare termice.
Pe lista interdicţiilor de la Colibiţa mai figurează spălarea autovehicolelor şi altor categorii de maşini şi utilaje în apa lacului. Nici pescuitul nu se poate face în orice condiţii. Peştii nu pot fi furajaţi şi nici nu pot fi folosite medicamente de uz veterinar or fungicide, deoarece lacul de acumulare asigură apa pentru populaţie .

Conform Sistemului de Gospodărire a Apelor pentru încălcarea acestor interdicţii sancţiunile pot fi usturătoare. Contravenienţii pot plăti amenzi între  35.000 şi 40.000 de lei, dacă este vorba despre societăţi comerciale şi până la 15.000 de lei, în cazul persoanelor fizice. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite