Inspectorii OPC au iesit la vânătoare de vânzători de iluzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două săptămâni White Sands Marketing, o firmă din Bucureşti a vândut pachete turistice în cadrul unor prezentări exclusiviste în restaurante de lux din Bistriţa. Clienţii cer returnarea integrală a banilor, pentru că au aflat că firma ar fi păcălit zeci de români, însă au fost refuzaţi.

Protecţia Consumatorilor din Bistriţa încearcă să ajute mai mulţi bistriţeni să-şi recupeze banii de la o agenţie de turism care le-a vândut pachete de vacanţă de cinci stele în Spania şi Portugalia. Bistriţenii care s-au plâns în această săptămână la OPC, dar şi la poliţie, circa 20 de persoane, susţin că au fost păcăliţi în cadrul unor prezentări mincinoase şi că, după ce s-au informat, ar fi aflat că totul nu este decât o excrocherie. Oamenii nu vor acum decât să-şi recupereze integral banii, în medie cam 5000 de lei de familie, pe care i-au dat din mână cu prea multă uşurinţă unui srl de apartament din Bucureşti, denumit pompos White Sands Marketing.

Directr de şcoală păcălit

Unul dintre cei cei care au făcut plângere atât la OPC cât şi la Poliţie este director de şcoală în Bistriţa. Profesorul, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, povesteşte că a fost contactat prin sms şi invitat la o prezentare cu premii la Hotelul Coroana de Aur. A doua zi a fost contactat telefonic de pe un număr din Iaşi şi i s-a cerut confirmarea participării împreună cu familia la evenimentul în care urmau să completeze nişte chestionare de vacanţă. „Miercuri seara (n.n. 20 ianuarie) am fost întâmpinaţi de gazde la restaurantul hotelului, eram însoţit de soţia mea şi fetiţa de 6 ani. Organizarea era impecabilă, iar la prezentarea susţinută de un englez care s-a recomandat ca fiind Perry Prichet şi asistentele sale participau  cam 6-7 familii din oraş. La începutul prezentării ni s-au oferit diverse cadouri.  Pentru că eram cu fetiţa, nouă ne-au oferit o cutie cu ciocolată. Alţii au primit produse Avon şi telefoane mobile „ descrie atmosfera directorul de liceu. Ceea ce a urmat este greu de explicat, cert este că aproape fiecare familie prezentă a semnat contracte de vacanţe. Profesorul a plătit pe loc 4995 de lei, pentru a nu pierde o ocazie care părea greu de refuzat: o vacanţă de cinci stele într-o locaţie exclusivistă din Spania. Pachetul turistic, care era oferit după spusele organizatorilor la preţuri de 5-6 ori mai mici decât pe piaţă, putea fi onorat aproape oricând, într-un interval de trei ani. Cuplul era obligat prin contract să participe şi acolo la o prezentare oferită pentru potenţialii cumpăratori de vile de vacanţă. „Când am ajuns acasă am realizat că ceva nu este în regulă. Trezirea s-a produs însă, după accesarea internetului: „erau zeci, poate sute de avertismente despre aceste vacanţe şi firma în cauză. Au păcălit foarte multă lume", a constatat bistriţeanul. El a aflat imediat şi de ce nu-şi poate recupera banii: o clauză din contract care prevede că cei care se răzgândesc primesc jumătate de bani în 7 zile şi deloc, după acest interval.

Avertizare la toate OPC-urile din ţară

Comisarul şef adjunct de la OPC, Lorica Şut spune că cel puţin la nivelul contractelor, srl-ul din Bucureşti are probleme serioase: Nu ne-au prezentat deocamdată niciun fel de documente, respectiv licenţă de turism sau altceva, cu excepţia contractelor. Însă nici acestea nu sunt în regulă, pentru că înşeală din start consumatorii cu clauzele de reziliere.". Şefa OPC Bistriţa spune că ordonanţa 166 din 1999 privind contractele încheiate în afara spaţiilor comerciale prevăd că banii trebuie restituiţi în şapte zile de la denunţarea unilaterală. „ Am discutat cu reprezentanţii srl-ului la hotel. Sunt foarte bine pregătiţi juridic, dar nu vor scăpa de repercursiuni. Au indus consumatorii în eroare cu bună ştiinţă. Am trimis adrese la ANPC pentru  a se lua măsuri împotriva lor şi vom notifica toate OPC-urile din ţară" avertizează şefa de la OPC.

Cititi maine dimineata in Adevarul ce spun reprezentantii SRL-ului reclamat de bistriteni

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite