Inima unui bistriţean a prelungit o viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inima unui tânăr de 20 de ani a salvat viaţa unui argeşean. Tânărul bistriţean nu a supravieţuit unui accident de muncă, însă inima lui bate în pieptul unui argeşean, căruia i-a fost transplantată

Dorel Daniel Sidor, un tânăr de 20 de ani din Bistriţa-Năsăud a salvat viaţa unui argeşean. Băiatul nu a supravieţuit unui accident de muncă, ce s-a petrecut vineri, 14 ianuarie, în Bistriţa-Bârgăului, pe un şantier. Acesta a suferit o lovitură puternică la cap şi a stat câteva zile în comă, dar nu a mai putut fi recuperat. Deşi întâmplarea a adus o mare nefericire familiei lui, a adus fericire în altă familie. Inima lui a fost transplantată unui argeşean, care a fost operat la Târgu Mureş. „Este primul transplant pe anul acesta,  făcut la un pacient din localitatea Cotmeana,  judeţul Argeş, în vârstă de 42 de ani, ce suferea de cardiomiopatie dilatativă - o dilatare excesivă a inimii care nu mai poate fi corectată medicamentos -, deci deasupra resurselor clasice de tratament.Dânsul era în evidenţa noastră de mai mult timp şi aştepta această procedură de transplant. Ieri (luni - n.r.) s-a ivit această oportunitate, un donator de 20 de ani, un băiat tânăr, din păcate victima unui accident demuncă", a precizat prof.dr. Radu Deac. 

Inima lui era plină de viaţă

În timp ce inima lui bătea în altă parte, trupul lui Dorel Sidor era înmormântat ieri în satul natal, Anieş, din comuna Maieru.  Tânărul plecat prea devreme dintre ai săi a avut parte de o înmormânare fastuoasă. Deşi părinţii băiatului nu au făcut nicio declaraţie în legătură cu transplantul, rudele şi apropiaţii prezenţi în număr mare la funeralii au auzit despre acest lucru. Unchiul lui Dorel, Vasile Năşcuţ i-a fost aproape în ultima vreme şi a împărtăşit cu tânărul ultimele lui bucurii. Acesta a povestit că băiatul era tot timpul plin de viaţă, făcea pe toată lumea să râdă şi abia aştepta să îşi dea examenul pentru şcoala de şoferi. De asemenea, a rememorat momentul entuziasmant în care şi-a dus nepotul pe un stadion din Madrid şi acesta a fost atât de încântat, încât s-a decis să păstreze câteva fire de iarbă din gazon. Vasile Năşcuţ vede cu ochi buni ideea că inima tânărului a rămas pe această lume. „Numai la noi este mentalitatea asta, refuzul de a dona organele. Eu cred că at trebuie să se doneze organele fără să se mai ceară acceptul părinţilor, în momentul în care nu mai există salvare. Aşa, chinui pe cineva în comă, când ar putea să salveze altă viaţă", a spus unchiul.    

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite