Incendiul de la grădiniţă, ultimul eveniment dintr-un lung şir de ghinioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea Corina Ţifrea arată de unde a pornit incendiul
Directoarea Corina Ţifrea arată de unde a pornit incendiul

În ultimele 12 luni grădiniţa numărul 2 şi-a pierdut vechiul sediu, sigilat de Inspecţia în Construcţii, a funcţionat mai multe luni împărţită în diferite colţuri ale oraşului şi a deschis anul şcolar cu întârziere, după ce a pierdut un al doilea sediu

Preşcolarii şi educatoarele Grădiniţei numărul 2 din Bistriţa au trecut vineri, în jurul orelor amiezii prin momente de groază după ce într-una dintre încăperile clădirii care îi adăposteşte de la sfârşitul lunii septembrie  a izbucnit un incendiu. Provocat de un scurtcircuit la firele din peretele biroul directoarei, flăcările au spart un geam şi au provocat un fum înnecăcios. Cei 44 de copiii care la acea oră dormeau, au fost evacuaţi de urgenţă în pijamale şi nimeni nu a păţit nimic. „A fost teribil. Cu excepţia fumului înhalat şi a ţevilor de încălzire topite  nu s-au întâmplat alte necazuri. Majoritatea avariilor s-au produs în biroul meu. Din fericire s-a spart doar geamul, pentru că putea să se prăbuşească peretele vecin cu o clasă, din ce am înţeles de la pompieri", relatează directoarea Corina Ţifrea. Ea mai spune că în ajutorul copiilor au sărit şi câţiva elevi de la Grupul Şcolar Grigore Moisil, unde grădiniţa îşi desfăşoară activitatea: „Vreau ca luni să-i caut pe aceşti tineri şi să le mulţumesc pentru ajutor", spune emoţionată directoarea.

Scurtcircuit cu preambul

Problemele la instalaţia electrică au început încă de vineri dimineaţa. După ce câteva becuri şi neoane au creat probleme la primele ore iar din peretele instalaţiei electrice se auzeau tot felul de sunete, conducerea grădiniţei a cerut intervenţia celor de la Electrica şi a scos din priza toate aparatele electrice. Echipele de intervenţie de la Electrica nu au ajuns însă până la ora declanşării incendiului, care potrivit pompierilor, s-a produs de la un scurt circuit. Cu toate pagubele provocate de incendiu, Grădiniţa numărul 2 îşi va deschide luni porţile: „Vom lucra non-stop în acest weekend împreună cu muncitorii primăriei şi luni vom putea primi din nou copiii" explică directoarea Ţifrea.

 De altfel personalul grădiniţei, dar şi cei 135 de preşcolari care o frecventează sunt obişnuiţi cu greutăţile. După ce anul trecut în aprilie, Inspectoratul de Stat în Construcţii a închis vechiul sediu din strada Nicolae Bălcescu, din cauza degradării avansate a clădirii, copiii şi personalul a fost împrăştiat pe alte grădiniţe din oraş. După ce Primăria Bistriţa le-a găsit o vilă cu mai multe etaje pentru care s-a arătat dispus să plătească o chirie generoasă unui privat, omul s-a răzgândit şi a reziliat contractul chiar înainte de începerea noului an şcolar. Câteva zile mai târziu proprietarul, Klein Robert a pierit ucis cu cuţitul de un bărbat pe o trecere de pietoni. În privinţa copiilor, în cele din urmă aceştia  au început şcoala la finele lunii septembrie, într-unul din spaţiile Grupului Şcolar Industrial Grigore Moisil.  Lucrările de amenajare au costat municipalitatea aproape 100.000 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite