În Bistriţa se fură cu buzunarul mascat, dar şi cu camionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva
Foto Arhiva

Hoţii şterpelesc de la spray-uri, cafea sau dulciuri până la drujbe en-gros. Sezonul sărbătorilor şi aglomeraţia din supermarketuri favorizează furturile

Unele supermagazinele pierd până la echivalentul a două salarii de vânzătoare din pricina hoţilor, care fentează atât vigilenţa paznicilor cât şi a camerelor de luat vederi instalate: „acesta este riscul supermarketurilor şi nu avem ce face, indiferent câtă pază avem. Fură atât tineri cât şi oameni în vârstă, pe unii îi prindem, pe alţii îi vedem doar pe cameră , după ce au dispărut cu marfă cu tot.  Nu fac mofturi, iau ce le este mai la îndemână când prind momentul: spray-uri, dulciuri, băutură. Unii au buzunare specializate, alţii sunt în echipă", explică Dinu Deneş directorul de la Profing, un supermarket din Beclean. Pierderile sunt şi ele asumate: „cam 3000 de lei sunt pierderile complexului din cauza asta, legea ne acceptă cam 1-2%  pierderi din cauza aceasta, noi depăşim . Ne-am asumat însă acest risc, toţi administratorii din branşă  ştiu că aceasta este situaţia", explică Deneş.

Au furat zeci de drujbe

Cel mai spectaculos caz de spargere de magazin din judeţ  s-a înregistrat, potrivit poliţiştilor la mijlocul lunii octombrie  Trei maramureşeni, de 24, 27 şi 36 de ani au intrat în miez de noapte într-un magazin rural din Ilva Mică şi au furat 24 de motofierăstraie Steel şi multe accesorii. Dubiţa în care au urcat marfa furată era atât de încărcată, încât le-a dat de bănuit unor poliţişti din Năsăud, care au pornit în urmărirea maşinii. La o distanţă de 23 de kilometri, în Fiad maşina hoţilor a intrat într-un cap de pod. Maramureşenii nu s-au dat bătuţi şi cu toate că erau accidentaţi au încercat să fugă pe jos. Au fost prinşi de poliţişti abia în comuna vecină", explică Aurel Grama, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Bistriţa-Năsăud. Valoarea bunurilor furate depăşea 40000 de lei. Acum toţi trei sunt judecaţi în stare de arest.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite