INEDIT :Slujbă de duminică la pachet cu concert susţinut de soprană şi tenori din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Patricia Brady Danzig şi tânărul tenor Florin Ormenişan, născut în Bistriţa-Năsăud, susţin duminică după amiaza un concert de muzică clasică la Biserica Ortodoxă a Protopopiatului, cea mai veche clădire din oraş.

Concertul, programat imediat după slujba de vecernie este al doilea eveniment de acest gen dintr-o biserică ortodoxă din Bistriţa, după un recital din aceeaşi perioadă a anului trecut, care a spart gheaţa unor asemenea manifestări.„Enoriaşii apreciază muzica cultă, am mai organizat anul trecut un concert, a fost foarte bine primit. Concertul de mâine va fi după Vecernie. Se termină slujba, după care ascultăm muzică un ceas, un ceas şi ceva.“, spune părintele Alexandru Vidican. Iniţiativa Protopopiatului este salutată de Ioan Ţărmure, preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa : „este bine venit şi un asemenea concert. Este bine că Biserica Ortodoxă s-a deschis pentru o asemenea manifestare. Nu-mi dau seama care este acustica din interiorul Bisericii, pentru că nu am asistat la primul concert, însă dat fiind vechimea lăcaşului şi faptului că în acele vremuri (nota red sec XIII) se respectau anumite reguli de acustică, sunt convins că nu sunt probleme cu acustica", spune Ţărmure.

Un tenor cu rădăcini bistriţene

Tenorul Florin Ormenişan susţine sâmbătă seară două concerte pe scena Centrului Cultural Municipal alături de noua orchestră transilvană a Societăţii de Concerte . Tânărul tenor a ţinut să cânte mâine şi în biserica păstorită de protopopul Alexandru Vidican inclusiv  datorită unei legături de prietenie între tatăl său, preot şi el şi părintele Vidican. Ormenişan, originar din Orheiul Bistriţei a plecat la 4 ani împreună cu părinţii săi  în judeţul Alba, unde tatăl său a primit o parohie. Ulterior familia acestuia s-a mutat la Bucureşti. Tânărul tenor a fost angajat timp de un an al Operei din Viena, iar de anul trecut s-a stabilit în Statele Unite, în Ilinois, unde are câteva contracte., potrivit directorului Societăţii de Concerte, Ioan Ţărmure.

Alături de Ormenişan va cânta soprana Patricia Brady Danzig, o solistă îndrăgostită de România, care vine aproape anual pentru a concerta în ţara noastră.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite