Bistriţa: Hermina Băbaş ajută copiii bistriţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hermina Băbaş sau Mimi, cum îi spun cei dragi, a adus zâmbetul pe chipul multor copii bolnavi din Bistriţa-Năsăud. A organizat campanii umanitare pentru ei şi cu banii strânşi i-a dus la operaţii să se facă bine.

Mimi este o femeie sufletistă care iubeşte copiii. Maramureşeancă de loc, ea s-a mutat la Bistriţa acum 8 ani şi adoră să lucreze cu şi pentru copiii aflaţi în nevoie. „Îmi place enorm să lucrez cu copiii. Mă face să mă simt împlinită mai ales atunci când rezolvăm un caz social şi aducem un zâmbet pe chipurile micuţilor care odată erau mohorâte", spune Mimi. De opt ani, ea este directorul coordonator al punctul de lucru din oraş al Fundaţiei „Ana" din Suceava, calitate în care ajută bistriţenii aflaţi în nevoie. De ei află fie de la asistenţii sociali ai primăriilor din judeţ, fie din vorbă-n vorbă. „Dacă nu faci cu sufletul ceea ce faci, mai bine nu face fiindcă că nu o să ai rezultate. Asta cred eu", mărturiseşte femeia.

Alexandra din Prundu Bârgăului

Mimi spune că, în cei opt ani de când coordonează fundaţia din Bistriţa, a reuşit să rezolve numeroase cazuri sociale şi, din donaţiile făcute de bistriţeni, să ajute familiile defavorizate din judeţ. Una dintre campaniile umanitare demarate de Mimi este cea dedicată Alexandrei Vlad din localitatea Prundu Bârgăului. „Avea 9 ani când am întâlnit-o eu, în 2007. Mamei ei i s-a spus că nu poate merge deoarece are distrofie musculară. Nu mi-a venit să cred că, atunci când fata avea 6 ani, medicii i-au zis mamei că oasele Alexandrei sunt în creştere şi de aceea nu poate păşi deocamdată ca orice copil normal. Am organizat o campanie, am strâns bani şi, în decembrie 2007, am mers cu Alexandra şi cu mama ei la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Fetiţa a fost operată şi acum poate merge. Ca totul să fie în regulă şi Alexandra să ducă o viaţă normală, fetiţa va fi supusă, în august, anul acesta, unei operaţii pe coloana vertebrală, la acelaşi spital, din Bucureşti.

„Totul a mers bine şi oamenii dădeau bani când au aflat de suferinţa Alexandrei încât am avut impresia că, undeva, cineva, acolo sus o iubeşte şi vrea să se facă bine. Am simţit că ea a fost un copil care trebuia ajutat cu orice preţ", mărturiseşte Mimi.

Copiii ei o ajută să meargă înainte

Femeia spune că bistriţenii nu mai sunt atât de darnici faţă de acum 10 ani. Ea este de părere că, fiind atâtea fundaţii de într-ajutorare în oraş, lumea a devenit neîncrezătoare şi preferă să nu mai doneze nici puţinul pe care-l mai are în buzunar. Mimi spune că nici ei nu-i lipsesesc acele zile în care nimic nu merge cum ar trebui. „Am parte şi de astfel de zile, dar ce pot face. Copiii mei sunt cei datorită cărora merg înainte indiferent de cât de grea simt că este povara de pe umerii mei", povesteşte femeia.

ÎNTREBARE şi RĂSPUNS

Ce credeţi că vă lipseşte?

Banii! Însă banii ne lipsesc la toţi. Îmi doresc să am mai mult timp liber şi, ceea ce contează cel mai mult, linişte în suflet.

PROFIL

Născută: 9 octombrie 1971, Baia Mare

Studii: Liceul nr. 5 din Baia Mare

Familie: căsătorită, are doi copii, Marius de 16 ani şi Melania de 19 ani

Ce-i place

Îi pare bine că nu au dispărut oamenii sinceri şi binevoitori. În puţinul timp liber pe care-l are, Herminei îi place să citească, să se uite la filme de acţiune şi la meciurile în care joacă Steaua. „Nu pierd o partidă de fotbal a Stelei. Fie o urmăresc la televizor, fie mă duc pe stadion când vin la Bistriţa. Şi copiii mei sunt tot stelişti", mărturiseşte femeia, care a jucat fotbal în liceu.

Ce nu-i place

Detestă că, în ziua de astăzi, oamenii sunt prea grăbiţi de parcă vine sfârşitul lumii. Din cauza lipsurilor băneşti şi greutăţilor, oamenii nu mai au încredere în forţele proprii, uită să se mai gândească la sufletul lor şi să mai zică un „Doamne ajută".

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite