Bistriţa : Halooween pe plaiuri bistriţene (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de turişti pasionaţi de mitul Dracula şi-au petrecut Halloween-ul la curtea contelui.Petrecerea de la Piatra Fântânele, organizată la Castelul Dracula, a început aseară, în jurul orei 20.00, când turiştii americani, englezi şi sârbi gata deghizaţi s-au adunat în jurul focului să deguste „Elixirul Dracula“ şi să-şi prăjească singuri frigăruile.

Legenda romanului care s-a vândut mai bine decât Biblia, „Dracula“ de Bram Stocker, i-a adus şi în acest an pe turiştii pasionaţi de poveste pe plaiuri bistriţene. Pe urmele lui Dracula s-au pornit în acesta an 16 americani, 46 de sârbi şi 22 de englezi. „Anul acesta, din păcate, au venit mai puţini. Ar fi trebuit  să fie 80 de americani, dar n-au mai venit, probabil situaţia financiară actuală i-a împiedicat. Dar, oricum, sârbi sunt mulţi şi avem şi turişti români“, a spus Ileana Scurtu, şefă de unitate la Hotelul Dracula.

Străinii au fost puşi pe distracţie

Amerciani , care au refăcut în totalitate traseul lui Johnathan Harker, personajul din roman,  au ajuns ieri la castelul lui Dracula, iar aseară, deghizaţi şi gata de petrecere, au aşteptat cu nerăbdare în holul hotelului ca petrecerea de Halloween la curtea contelui Dracula să înceapă. „Suntem nerăbdători. Ne-am costumat adecvat şi acum aşteptăm pentru că am înţeles că gazdele noastre mai au de pus la punct câteva detalii. Abia aştept să văd focul şi, de ce nu, să-l întâlnesc pe conte“, a spus americana  Denise Herman, înainte cu câteva minute de începerea petrecerii. „Este destul de înfricoşător să îţi petreci Halloween-ul la castelulul lui Dracula, dar cred că o să ne distrăm foarte bine. Este primul an în care petrec Halloween-ul departe de casă, într-un loc cu aşa o poveste şi sunt foarte fericită. Vreau să dansez toată noaptea “ a spus Kelly Sherman , o tânără care a decis că pentru petrecerea din acest an să poarte costumul Cleopatrei.

Frigărui la foc de tabără

Pe lângă decorul sinistru cu care au fost întâmpinaţi la Castel, turiştii au avut parte şi de alte surprize. Aceştia au fost pe acorduri de muzică lăutărească, până la locul în care urma să fie aprins focul de tabără. Gazdele s-au îngrijit ca vrăjitoarele, asistentele medicale, conţi şi contesele să fie înfricoşaţi, dar, în acelaşi timp, să se simtă bine. Flăcările focului de tabără s-au ridicat în văzduh, în aplauzele participanţilor la petrecere, iar aceştia şi-au prăjit singuri frigăruile pe care le-au considerat delicioase. „Elixirul lui Dracula“, nu a lipsit de la petrecere. „Este foarte haios, mi-a plăcut focul , mi-a plăcut gustarea, iar băutura are un efect magic, cred că o să dansez toată noaptea“, a spus Mike Odenfield, un alt american vrăjit de magina nopţii de Halloween în  casa lui Dracula. La miezul nopţii petrecăreţii s-au întâlnit cu Dracula, care a ieşit din cavoul său.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite