Groapa ecologică din Bistriţa s-a deschis pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechiul depozit se aprinde frecvent din cazua acumulărilor de gaze
Vechiul depozit se aprinde frecvent din cazua acumulărilor de gaze

Noul depozit ecologic de deşeuri este deocamdată disponibil doar pe internet. Lucrările de construcţie a gropii de la Tărpiu încep săptămâna viitoare şi se vor termina în noiembrie 2011

Lucrările la rampa ecologică de gunoi a judeţului Bistriţa-Năsăud vor începe în aproximativ o săptămână, însă obiectivul poate fi deja vizitat... online. Sub sloganul„Noi reciclăm" este prezentat, pe site+ul ecobn.ro, proiectul privind gestionarea deşeurilor solide în Bistriţa-Năsăud. Acesta a primit anul trecut o finanţare europeană în valoare de 140 de milioane de lei, adică 98 % din valoare. Restul de 2% va fi susţinut din bugetul local. Programul este implementat de Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud. Site-ul a fost realizat la cererea Uniunii Europene, care vrea astfel să asigure transparenţa fondurilor cheltuite.

Contractul de construire a fost atribuit

Proiectul presupune construirea unui centru de gestionare a deşeurilor la Tărpiu, a unei staţii de transfer la Bistriţa şi a patru puncte de trasfer în Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi şi Galaţii Bistriţei. De asemenea, autorităţile trebuie să asigure colectarea selectivă a deşeurilor, închiderea şi ecologizarea a patru depozite urbane şi a 200 de depozite rurale neconforme. Contractul de construire al staţiei de la Tărpiu a fost câştigat de o firmă din Bucureşti, care va încasa în urma lucrărilor suma de 32 milioane de lei, fără TVA.

Ce spune viceprimarul George Avram despre stocarea deşeurilor, citiţi din Adevărul de Seară, ediţia de azi.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite