Gimnastele din ţară s-au întrecut la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o pauză de opt ani, Bistriţa a găzduit finala unui campionat naţional de gimnastică ritmică a cluburilor sportive. Cele mai bune 150 de sportive la gimnastică ritmică din ţară au venit la Bistriţa să se lupte pentru un titlul de campioane, dar şi ca să câştige experienţă competiţională

Fetele provin de la cluburi şcolare cu renume din ţară precum liceele  cu Program Sportiv din Baia Mare, Oradea, Reşiţa, Târgu Mureş ,Clubul Sportiv Şcolar "Anghel Saligny" din Iaşi, CSS Timişoara, CSS I Constanţa. Sportivele au fost programate să intre în concurs la cele cinci obiecte - coardă, cerc, panglică, măciuci şi minge - în funcţie de categoria de vârstă din care fac parte: copii (6-8 ani, respectiv 8-10 ani), juniori (10-12 ani, respectiv 12-15 ani), senioare (de la 16 ani în sus).

Portret de campioană

Gimnastele sunt convinse că sportul le ajută să fie mai disciplinate, mai ambiţioase şi mai serioase. Una dintre aceste performere este micuţa Ştefania Olteanu din Bistriţa. Are numai 9 ani şi mânuieşte panglica cu prestanţa unei campioane. Fetiţa, elevă în clasa a III-a la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa, a obţinut de nici două săptămâni, la Ploieşti, titlul de campioană naţională la panglică, un obiect considerat de specialişti drept cel mai greu de mânuit din gimnastica ritmică. Ştefania se antrenează chiar şi 6 ore pe zi în sălile de sport de la LPS Bistriţa şi de la Şcoala Generală nr. 2 din oraş. "Fac gimnastică de 5 ani. Îmi place acest sport pentru că te ajută să te întreţii şi te ambiţionează să fi printre primii. Pe viitor vreau să am cât mai multe reuşite. Sper să am o evoluţie bună la acest campionat de acasă", mărturiseşte micuţa campioană.

"Copiii care au ceva aparte rezistă în acest sport"

Antrenoarea Ştefaniei, profesoara Ica Sigartău de la LPS Bistriţa, vede în copila de 9 ani o gimnastă cu mult potenţial. "Fetiţa promite mult. Anul acesta a obţinut titlul de campioană naţională la panglică, un obiect cu care nu este deloc uşor de lucrat. Sportivul trebuie să aibă grijă ca panglica să fie toată în aer, să nu o scape pe jos şi să o mânuiască cu foarte multă graţie. Nu oricine poate face gimnastică ritmică. Trebuie să ai simţ muzical, o anumită constituţie, dar şi multă flexibilitate în mişcări. Doar copiii care au ceva aparte rezistă în acest sport", explică antrenoarea care este şi coordonatoarea acestei finale de campionat.

Regal al primelor 6 gimnaste din ţară

Bistriţa găzduieşte această competiţie naţională datorită performanţelor obţinute de sportivii şi sportivele de la LPS Bistriţa. "Tot datorită numeroaselor reuşite, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică ne-a propus să fim, în noiembrie, gazdele unei competiţii mai aparte, un regal al primelor şase gimnaste pe ţară", afirmă unul dintre organizatorii campionatului, directorul LPS Bistriţa, profesorul Augustin Pop.

Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică al Cluburilor Şcolare a început vineri şi s-a încheiat duminică seara, iar organizatorii sunt  LPS Bistriţa, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia pentru Sport.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite