Gheaţa, cadou de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii bistriţeni vor putea aluneca pe gheaţă artificială la începutul lui decembrie. Pregătirile pentru deschiderea patinoarului de la Sala Polivalentă sunt pe ultima sută de metri

Tinerii bistriţeni care iubesc sporturile de iarnă se vor putea bucura la începutul lunii decembrie de 600 de metri pătraţi de gheaţă artificială.

Firma braşoveană care se ocupă de amenajarea patinoarului  în oraş speră ca toate măsurile tehnice, legate de fabricarea suprafeţei de gheaţă să fie gata cât mai curând. „Dorinţa noastră ar fi să se deschidă cât mai repede, pentru ca toţi copii să se poată bucura de patinoar. Eu estimez că în maximum zece zile îl vom putea deschide. Cel mai probabil, de Moş Nicolae va putea fi folosit", a spus Liviu Tăutu, directorul tehnic al firmei braşovene. Tot spre bucuria celor mici, patinoarul va avea program prelungit în weekend, în zilele de sărbătoare, dar şi în vacanţa intersemestrială. Asta înseamnă că, spre deosebire de orarul normal, care este de la 14.00 la 21.30, în perioadele menţionate, tinerii vor putea patina de la 10.00 la 21.30. Patinoarul va fi prezent la Bistriţa până la sfârşitul lunii ianuarie.

Bistriţenii sunt încântaţi de patinoar

Alina Ştefan are 32 de ani şi spune că şi anul acesta îşi va duce fetiţa la patinoar. „Îi place foarte mult şi am fost şi anul trecut. E bine că există aşa ceva şi la Bistriţa, pentru că era nevoie. E puţin cam scump, dar dacă îi place copilului, nu mai contează", spune bistriţeanca. Şi Irina Popa, o tânără studentă, crede că ideea unui patinoar completează destinaţiile de timp liber pe perioada sezonului rece. „Personal, am fost doar la patinoarele din Cluj-Napoca, pentru că sunt studentă acolo. Nu ştiu exact cum e cel din Bistriţa, dar cred că e bine că avem unul şi aici. Prea puţine alternative au tinerii la clasicele ieşiri în baruri sau cluburi. Dacă preţurile sunt şi acceptabile, atunci şi mai bine", este de părere Irina Popa.

Tariful nu s-a schimbat

Organizatorii speră ca anul acesta să vină mai multă lume la patinoar. Ca să îi încurajeze pe bistriţeni să-şi încerce talentul de patinatori, tarifele de anul acesta sunt la fel ca şi cele din 2008. „Am păstrat aceleaşi preţuri dintotdeauna. 10 lei pentru o oră şi jumătate de patina şi încă 10 lei pentru închirierea unei perechi de încălţăminte specială", spune Liviu Tăutu, directorul ethnic al firmei braşovene.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite