Gerul îi împinge pe homelles-ii Bistriţei în Centrul de Cazare al Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de Cazare temporară primeşte în continuare persoane fără adăpost
Centrul de Cazare temporară primeşte în continuare persoane fără adăpost

Peste 20 de persoane petrec noaptea în Centrul de Cazare Temporară al Direcţiei Municipale de Servicii Sociale din cauză că nu au un acoperiş deasupra capului, iar frigul de afară le-ar putea afecta viaţa.

Potrivit şefului Direcţiei, Radu Dreptate, cele mai multe persoane cazate aici au fost săptămâna trecută când 23 de bărbaţi fără casă au petrecut noaptea la Centrul de Cazare din Bistriţa. Aproape jumătate dintre cei prezenţi s-au prezentat singuri la sediul de pe strada Dornei, restul fiind aduşi de către eutorităţile locale. „În această perioadă am colaborat foarte bine cu Poliţia Locală şi cea municipală, cu Serviciul de Ambulanţă şi cu spitalul, astfel încât am reuşit să aducem cât mai mulţi dintre cei cu probleme la noi", a explicat Dreptate.

Potrivit directorului, la centrul din Bistriţa sunt cazaţi doar bărbaţi, cazurile de femei şi copii sunt preluate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. „Anul acesta am avut şi cazul unei femei care a ajuns la noi, dar cu ajutorul DGASPC am reuşit internarea ei într-o clinică de specialitate din Beclean, problemele femeii fiind cauzate de consumul de alcool", adaugă Dreptate.

Iarna aceasta este ultima când persoanele fără adăpost vor fi cazate în centrul de pe strada Dornei, instituşia fiind mutată din primăvara acestui an în noua clădire de pe strada I.L.Caragiale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite