Bistriţa : Georgiana Coman practică terapii vechi de cel puţin 2.500 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Georgiana Coman practică terapii vechi de cel puţin 2.500 de ani
Bistriţa : Georgiana Coman practică terapii vechi de cel puţin 2.500 de ani

Tânăra bistriţeancă s-a întors de curând din Italia cu gândul să îşi pună în aplicare tehnicile noi de masaj învăţate peste hotare, chiar la ea acasă. Metodele orientale pe care le utilizează, pot accelera procesul de vindecare al celor care apelează la mâinile ei dibace.

2003 a fost anul în care Georgiana împlinea 23 de ani şi  totodată anul în care a plecat  peste hotare  cu gândul să îşi construiască un viitor.  Şi-a încercat norocul în Italia şi acolo a descoperit tehnica masajelor orientale. În Padova a studiat la o şcoală specializată, timp de trei ani de zile, ayurveda şi masaje orientale. Apoi, ca să înţeleagă mai bine toate tehnicile a mai făcut şi alte cursuri tot în domeniul terapiei prin masaj. “Eu am fost mereu în căutare de altceva, ceva care să-mi permită să simt că nu stau pe loc, ci că evoluez din toate punctele de vedere. Aşa m-am apropiat foarte mult de orient. Terapiile pe care le practic sunt vechi de cel puţin 2500 de ani. De exemplu ayurveda, face parte din ,  cele mai vechi scrieri descoperite vreodată ”, a subliniat tânăra.

A încercat mai multe meserii

Până să plece în Italia a fost suplinitoare de limba engleză,  la o şcoală de aici şi ajutor de educatoare la orfelinatul din Bistriţa.  Înainte să se apuce de practicarea terapiilor prin masaj, Georgiana a lucrat în Italia ca şi ospătar, iar mai apoi  a fost  traducător de limba română în limba italiană. Din ultimul an de studii la Academia din Padova a început să fie terapeut sau maseuză în mai multe staţiuni de băi termale.  “Vroiam să-mi câştig existenţa pe cont propriu, fără ajutorul părinţilor mei “, spune Georgiana. Cât despre meseria pe care şi-a ales-o în final tânăra se crede binecuvântată pentru simplul fapt că simte că face ceea ce trebuie sa facă.

Bomboane şi flori pentru tânăra maseuză

Ca terapeut, Georgiana Coman a lucrat în principal în hoteluri de patru stele. Oamenii cu care a interacţionat  au fost de regulă pensionari, de mai multe naţionalităţi: italieni, nemţi, francezi, americani, elveţieni, sau austrieci. De cei mai mulţi dintre ei tânăra îşi aminteşte cu drag: “M-au impresionat cei veniţi cu câte o poezie, cei care mi-au lăsat flori la uşă, sau ciocolată adusă din ţara lor cu bileţel de mulţumire. Îmi plăceau atenţiile micuţe, personalizate care mă făceau să înţeleg că s-au gândit la mine”. Cât despre receptivitatea bistriţenilor la noile tehnici de masaj, Georgiana crede că va mai trece o vreme până să se obişnuiască şi românii cu terapiile orientale. “Oamenii de aici sunt mult mai închişi decât străinii”, e prima impresie a tinerei.

Întrebări şi răspunsuri

Eşti mândră de reuşitele tine?

E  prea greu, sunt o perfecionistă şi nu stiu dacă va sosi vreodată momentul  să  mă consider mulţumită de mine, de ce fac, de cine sunt.

Care este citatul tău preferat?

Platon spunea că:  “Tot  aşa cum nu se cuvine să încercăm a vindeca ochii fără a fi vindecat capul, nici să tămăduim capul fără să ţinem seama de trup,  cu atât mai mult nu trebuie să încercăm a vindeca trupul fără a căuta să tămăduim sufletul”

Îi place: Să se autodepăşească şi să se simtă utilă. Îi place să practice ayurveda, adică un tip de masaj cu ulei cald care tratează atât nivelul fizic cât şi cel mental.

Nu îi place: Falsitatea şi aroganţa celor din jur şi faptul că mulţi nu văd mai departe de interesul personal. Urăşte egoismul şi încercarea de a-l masca.

PROFIL:


Data naşterii:  13 februarie 1979
Ocupaţie: terapeut
Studii: A absolvit Academia Mekong de Ayurveda şi Terapii Orientale, Italia. A făcut un curs de kinetoterapie în România.
Familie: are o fetiţă de cinci ani

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite