Bistrita: Georgeta Veronica Buf este profesoara de la cosmetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din copilărie şi-a dorit să ajunga dascăl, dar şi să fie cochetă. Era profesoara păpuşelor, vestimentaţia ei de cadru fiind pe alese, din garderoba mamei

Georgeta Buf vine dintr-o familie pasionată de matematică şi de sport, dar a ales literele şi astfel a ajuns profesoară de limba română, acum având catedra la Grupul Şcolar „Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului. Spune că de mică visa acest lucru. „Îmi făceam catalog şi dădeam note la păpuşi... ele erau elevii mei", povesteşte râzând frumoasa profesoară. I-a plăcut foarte mult şi sportul, tatăl său, preşedintele echipei de fotbal din Prundu Bârgăului fiind mentorul fiicei sale. A făcut şi dansuri de societate, participând la numeroase concursuri naţionale, soldate cu premii importante.

Era un pic de fetiţă când trusa de machiaj a mătuşii i-a stârnit curiozitatea, de atunci şi-a dorit un lucru în plus, să fie şi cochetă. „Mă aranjam mereu, îmi luam pantofii cu toc ai mamei şi mă fardam cu fardurile mătuşii. Mereu aveam o problemă cu mama, eram prea mică pentru asta, dar mă încăpăţânam să mă aranjez, vroiam şi eu să fiu cochetă", spune Geta. Nu doar că a mers pe filologie încă din liceu, continuând cu literele în facultate, la master şi la un curs postuniversitar, tânăra a urmat şi un curs de cosmetică. Era studentă în Baia-Mare când s-a gândit că nu ar fi rău dacă

s-ar specializa şi pe altceva ce-i place. „Când aveam timp liber, mergeam la un salon doar să ajut în prima fază, apoi mi s-a acordat încredere şi am reuşit să răspund oricăror pretenţii în materie de cosmetică", mai spune Geta. Nu este doar o profesoară îndrăgită de elevi, este şi o cosmeticiană foarte solicitată.

Şi-a pregătit elevele când au fost mirese

A intrat în concediu de maternitate şi după ce fetiţa i-a crescut, a început să mai meargă din plăcere, câteva ore pe zi la un cunoscut salon de înfrumuseţare din Bistriţa, pentru a nu-şi uita îndeletnicirea. În scurt timp a ajuns să fie foarte solicitată, chiar şi acasă. Zeci de doamne şi domnişoare, de toate vârstele, trec săptămânal prin mâna profesoarei, pentru a fi frumoase. A trecut prin mâna Georgetei chiar şi eleve de-ale sale, pe majoritatea machiindu-le când au fost mirese. Ştie tot în materie de cosmetică, de la banalul epilat, pensat, masaj şi tratament facial până la machiaj profesional. „Una e când te machiezi acasă şi una e când mergi la un profesionist care ştie  să-ţi acopere defectele şi să-ţi scoată în evidenţă trăsăturile. Dacă nu o găsesc la salon, o caut acasă să mă aranjeze. Are vocaţie, reuşeşte să mă facă mai frumoasă", spune Ioana Rânziş, o veche clientă a Georgetei. Este profesoară de limba română de aproape 5 ani şi în aceeaşi unitate de învăţământ unde predă este şi profesor documentarist la centrul de Documentare şi Informare, fiind angrenată într-o serie de activităţi didactice. Nu se consideră un  profesor sever, dar când e nevoită pune punctul pe „i". Pe lângă toate aceste activităţi în invăţământ şi înfrumuseţare, Geta este mama celui mai important elev pe care viaţa i l-a dat, fiica sa, Daiana.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vezi elevul de astăzi?

G.B.: Nu există termen de comparaţie cu cea a fost odată. Acum s-a pierdut bunul simţ şi respectul. Dacă ar fi după ei ar învăţa doar să citească şi să numere. Au cu totul alte preocupări decât ar trebui să aibă un elev, indiferent din ce generaţie face parte. Acum au numai drepturi şi se joacă de-a şcoala.

Legat de cealaltă pasiune a ta, cam pe la ce vârstă încep fetele să meargă la salon?

G.B.: Am avut o fată de 13 ani. Am pensat-o, i-am făcut masaj facial şi machiaj. I-am spus ca e prea tânără pentru cosmetică, să-şi lase naturaleţea, însă mi-a spus că e alegerea ei.

Îi place

Atunci când prinde un pic de timp, Georgetei îi place să citească. Adoră să-şi înveţe pruncul poveşti, poezii şi cântece şi să se joace împreună. De asemenea, îi plac oamenii parolişti şi, foarte mult, să gătească.

Nu-i place

Urăşte să calce, dar e nevoită. Nu-i plac oamenii haini şi cei care vorbesc, mult, prost şi fără rost.

Profil

Născută: 18.06.1981, Susenii Bârgăului

Educaţie: Facultatea de Litere Baia-Mare

Stare civilă: căsătorită, o fetiţă de 2 anişori (Daiana)

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite