Gavrilaş Mureșan a deschis cea mai modernă clinică din Bistrița pentru că s-a jenat de mita din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilaş Mureşan a deschis singura clinică privată din judeţ
Gavrilaş Mureşan a deschis singura clinică privată din judeţ

Doctorul Gavrilaş Mureșan s-a clasat pe locul al IV-lea în Topul medicilor cu care Bistriţa se mândreşte. Clinica de obstretică ginecologie pe care acesta a deschis-o în oraş, standardele foarte ridicare de acolo şi miile de copii pe care i-a adus pe lume ginecologul bistriţean l-au dus pe Mureşan în topul celor mai buni medici din judeţ.

Gavrilaş Mureşan este recunoscut în Bistriţa ca fiind directorul clinicii Sanovil, cel mai modern spital din oraş şi singura unitate medicală privată  din judeţ. „Sanovil" a luat naştere în 2007 după mai bine de şase ani în care ginecologul a visat la un astfel de spital în Bistriţa.

Directorul singurei clinici private din judeţ spune că a ajuns în actuala poziţie deoarece era scârbit de sistemul mitelor şi şpăgilor din sistemul medical  de stat, acolo unde a lucrat 13 ani. „Am vrut să plec din sistemul public pentru că mă simţeam încorsetat şi mai mult am vrut să fiu plătit corect pentru serviciile pe care le ofeream. M-am săturat de banii oferiţi de pacienţi pe coridoare şi am vrut să scap de frica de a băga mâna în buzunar şi a găsi acolo bani inscripţionaţi cu MITĂ de către procurori", susţine Gavrilaş Mureşan. „Ideea mi-a încolţit în minte cu mult timp înainte de a ajunge să o pun în practică şi după ce am discutat cu foarte mulţi colegi, le-am propus colaborări şi asocieri, într-un final am reuşit să o pun pe picioare singur. În ziua în care am terminat-o şi am ştiut că o pot deschide mi-am dat demisia de la spital şi am început să lucrez în clinica mea, nu am stat nici o zi fără să profesez", povesteşte Mureşan.

Medic primar obstretică ginecologie cu supra-specializare în chirurgie oncologică, bistriţeanul spune că a deschis clinica pentru că dorea să ajungă să lucreze într-un loc în care să nu-i fie ruşine să primească pacienţi. „De-a lungul celor 13 ani de muncă în Spitalul Judeţean am avut sute de paciente pe care îmi era jenă să le primesc în condiţiile pe care le oferea acea unitate medicală. Erau pacienţi cu o stare financiară bună sau cu un nivel cultural ridicat care aveau alte pretenţii, dar care trebuiau să se mulţumească cu nişte condiţii groaznice. Atunci mi-am propus ca clinica mea să ofere pe lângă servicii medicale de calitate şi un confort ridicat", explică doctorul.

A reuşit să deschidă o clinică ce oferă condiţii de patru stele, cu saloane moderne, săli de naştere dotate cu aparatură de ultimă generaţie şi foarte important, care să-i permită medicului să facă tot posibilul pentru viaţa pacientului. „Am făcut supra-scpecializare în chirurgie oncologică, dar în spital nu am putut să practic astfel de operaţii. Operam afecţiuni oncologice doar când şeful de secţie era în concediu pentru că în rest nu îmi era permis aşa ceva. Acum pot să fac lucruri la care spitalul judeţean doar visează să le facă şi să ofer condiţii pacienţilor  aşa cum merită", mărturişeşte  medicul bistriţean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite