Gardienii publici îşi abandonează vechiul sediu în favoarea Poliţiei Comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardienii s-au mutat cu ajutorul deţinuţilor
Gardienii s-au mutat cu ajutorul deţinuţilor

Gardienii, care se judecă încă pentru imobil cu municipalitatea se mută de astăzi înt-un sediu nou pe strada Păcii. Pentru că n-au vrut să-şi scoată angajaţii de la locurile de pază, conducerea Gardienilor a chemat în ajutor deţinuţii

Corpul Gardienilor Publici se mută astăzi din sediul pe care-l deţine de 16 ani pe Pietonalul Liviu Rebreanu, într-un imobil pus la dispoziţie , în regim de urgenţă, de Consiliul Judeţean.  Mutarea se face însă în plin proces cu Primăria Bistriţa, care după înfiinţarea Poliţiei Comunitare, le-a cerut gardienilor să plece din imobil. După ce Consiliul Judeţean le-a atribuit o clădire în strada Păcii, ocupată până atunci de funcţionarii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, conducerea gardienilor a a acceptat mutarea, dar a cerut Primăriei Bistriţa , despăgubiri pentru investiţiile făcute în imobil. „Până ieri conducerea Primăriei nu a răspuns solicitărilor noastre de a trimite o comisie de evaluare a investiţiilor, în pofida nenumăratelor adrese. După ce am solicitat ieri o audienţă la primarul Ovidiu Creţu, au venit astăzi în sfârşit şi cei de la spaţiu locativ pentru a preda clădirea. Le-am transmis că sunt dispus să renunţăm la proces", explică Ovidiu Florean.

 Deţinuţii mută mobilierul

Deşi Corpul Gardienilor Publici are 150 de angajaţi, conducerea a preferat să-i lase să-şi vadă de slujbă: „angajaţii nostri sunt în dispozitiv, avem contracte de pază cu mari agenţi economici, aşa că am preferat să angajăm pentru mutare deţinuţi din penitenciarul Bistriţa", spune Florean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite