Bistriţa: În oraş s-a făcut o "GAFĂ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

GAFA este numele unei noi trupe de heavy metal. Patru băieţi de la Bistriţa s-au reunit după ani de zile şi au format o trupă de heavy metal, după modelul din adolescenţă. Aceştia vor apărea în curând în câteva concerte 

Mulţi pasionaţi de rock au făcut în adolescenţă „gafa” de a-şi pune pe picioare o trupă cu care să dea concerte la subsol. Ei bine, Gabriel Chiş, Andrei Moldovan, Florin Timar şi Alin Unchiu tocmai asta au făcut, şi băieţii nu se află deloc în adolescenţă.

Amintirile acelor vremuri nu le-au dat pace până nu şi-au pus pe picioare o formaţie de heavy metal pe care au numit-o GAFA după iniţialele lor. Fiecare are familie, copii, dar se întâlnesc regulat după amiezile, îşi acordează chitările şi fac să vibreze subsolul în care fac repetiţii.

Oldies but goldies

„Am început dintr-un hobby. Sunt nişte amintiri de mai demult care ne-au adunat. Am mai cântat şi în liceu şi în facultate. În 1996 am renunţat.  Ce m-a determinat să cânt din nou este faptul că se ascultă prea multe manele. Dar a fost şi dorul de a cânta”, spune Gabriel. Ce spun soţiile lor despre acest hobby? „Soţiei mele îi chiar place genul acesta de muzică”, spune Gabriel, care, la rândul lui, ascultă Metalica, Ramstein, U2, Deep Purple, Led Zeppelin ş.a. „Nu prea ascult blues, deşi ar trebui să-mi fie ruşine că de acolo a pornit totul”, mai spune Gabriel.  

Băieţii au început să facă repetiţii acum patru luni. „Heavy metal... ca în vremurile bune. Oldies but goldies”, spune Alin, de la tobe. Coordonatorul trupei este Gabi Cociş, solistul de la Prefix 990, care plănuieşte , în curând, câteva concerte. GAFA va cânta în 4 august la Gala Rockului Bistriţean, dar vor apărea în curând într-un concert într-un spaţiu mai restrâns.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite