Funcţionarii publici au primit preaviz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi de la ITM şi Agenţia de prestaţii sociale şi-au trimis deja oamenii acasă.Inspectoratul Teritorial de Muncă s-a mutat de astăzi într-o clădire ultramodernă însă secretara, femeia de serviciu şi câţiva funcţionari nu mai sunt pe statul de plată

Marea disponibilizare a funcţionarilor publici anunţată de guvern a început deja cu angajaţii instituţiilor subordonate Ministerului Muncii si Protecţiei Sociale. Primii care au primit preaviz au fost o parte dintre funcţionarii fostei Direcţii de Muncă şi Protecţie Socială, preluată la începutul lunii decembrie de Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. (AJPS). Este vorba de 8 dintre cei 37 de angajaţi care nu au putut fi preluaţi de agenţie. Potrivit directorului interimar de  la AJPS , Claudiu Tanco chiar şi el însuşi a ajuns în preavi. „Contractul de manager mi-a încetat din pricina reorganizării, sunt în preaviz şi mă voi prezenta la un alt concurs", a precizat Tanco. În privinţa criteriilor potrivit cărora s-au făcut disponibilizările celorlalţi angajaţi Tanco e zgârcit la vorbă: „S-a respectat legea este tot ceea ce văpot spune. S-au urmat strict prevederile transmise de minister, au fost şi colegi care mai aveau o perioadă scurtă până la pensionare, dar au fost şi alţii ", mai spune directorul interimar.

Situaţie grea la ITM

Disponibilizările de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au venit odată cu primele săptămâni ale noului an. Aici au fost reduse, cu ordin de la minister 19 din 73 de posturi. De plecat au plecat însă doar 11 angajaţi, pentru că 8 erau neocupate: „Funcţionam cu deficit de personal înainte de această reducere", explică Otilia Berbecar, directorul ITM Bistriţa-Năsăud. Preaviz au primit aici în primul rând personalul care nu avea statut de funcţionar public: „S-a renunţat în primul rând la personalul contractual, care avea contracte pe durată determinată. Au plecat apoi oameni de la ghişee, secretara mea şi am externalizat femeia de servici, dar a trebuit să renunţăm şi la câţiva funcţionari, este vorba de colegi care mai aveau o perioadă scurtă până la pensionare„ mai spune directoarea Berbecar. Instituţia care s-a mutat începând de ieri într-o clădire nouă, ultramodernă din strada CR Vivu, pe care ministerul a cumpărat-o de pe piaţa liberă, resimte din greu lipsa de personal: „va trebui să muncim mai mult ca să acoperim lipsa colegilor nostri. Va fi mult mai greu„ recunoaşte Otilia Berbecar.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite