Fostul procuror şef Veturia Moldovan a fost achitată de Curtea de Apel. Vezi în ce bază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veturia Moldovan a fost achitată. Foto Arhivă
Veturia Moldovan a fost achitată. Foto Arhivă

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au achitat-o pe fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Veturia Moldovan pentru lipsă de probe ale infracţiunii

Unul dintre cele mai controversate cazuri din Bistriţa Năsăud, cel referitor la acuzaţiile de trafic de influenţă aduse fostului procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Veturia Moldovan, a ajuns la final, judecătorii Curţii de Apel Cluj achitând-o pe năsăudeancă pentru lipsă unuia dintre obiectele constitutive ale infracţiunii de care o acuza DNA. Toate capetele de acuzare aduse fostei procuroare au fost anulate începând cu cea de cumpărare de influenţă, primire de foloase necuvenite şi instigare la fals intelectual

„În baza aceloraşi texte de lege au fost achitaţi şi inculpaţii Petru Rus, judecător la Judecătoria Năsăud, de sub învinuirea de săvârşire a infracţiunii de fals intelectual, şi Vasile Ruşti şi Ioan Scurtu de sub învinuirea de săvârşire a infracţiunii de cumpărare de influenţă", explică judecătorul Claudia Ilieşi, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj.

De asemenea s-a stabilit că SC Dimex 2000 Company SRL nu are calitatea de parte civilă sau vătămată în cauză şi s-a ridicat măsura sechestrului asigurator asupra sumelor de 3.700 euro şi 3.400 lei aparţinând Veturiei Moldovan.

Detalii privind elementul care lipseşte din dosar şi care a determinat achitarea foştilor magistraţi vor fi făcute publice odată cu motivarea sentinţei, în circa 20 de zile.

Direcţia Naţională Anticorupţie poate ataca cu recurs decizia Curţii de Apel Cluj în următoarele zece zile.

Fostul prim-procurorul de la Parchetul Judecătoriei Năsăud, Adriana Veturia Moldovan  a fost trimis în judecată în aprilie 2010 pentru că a acceptat contruirea unui pod până la casa sa de vacanţă, în schimbul căreia s-a angajat să intervină pe lângă un judecător pentru a-l ajuta pe contructor să obţină o soluţie favorabile într-un proces civil. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj sunt cei care au instrumentat dosarul prim procurorului năsăudean încă din aprilie 2009.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite