Fost poliţist care a accidentat mortal o elevă pe o trecere de pietoni din Năsăud,trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul poliţist care a accidentat mortal o elevă, pe o trecere de pietoni din Năsăud, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Ioan Sîngeorzan (26 de ani), arestat în această cauză, a fost trimis în judecată de către procurori pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. El este acuzat că, în 24 mai, având calitatea de agent de poliţie în cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud şi fiind în concediu medical, a condus prin oraşul Năsăud autoturismul proprietate personală, deşi consumase înainte băuturi alcoolice, cu agentul de poliţie B.E.D.

Accident mortal
"Conducând cu o viteză peste limita admisă de lege, a surprins şi accidentat, după ieşirea dintr-un sens giratoriu, în zona unei treceri de pietoni semnalizată, pe victima P.D., acroşându-o şi izbind-o pe carosabil, fapt în urma căruia aceasta şi-a pierdut viaţa. Deşi a realizat ce s-a întâmplat, inculpatul a părăsit locul faptei, fiind depistat mai târziu de către organele de poliţie, în sensul că, la solicitarea acestora, a revenit la locul faptei, după circa 30 de minute", se arată în comunicatul Parchetului. Iniţial, bărbatul, care a fost dat afară din Poliţie imediat după acest accident, a primit din partea procurorului de caz interdicţia de a părăsi localitatea, dar apoi această măsură a fost revocată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, iar el a fost arestat.  Fostul poliţist, care era în concediu medical fiindcă şi-a fracturat mâna, a urcat băut la volan şi a accidentat-o mortal pe Damaris Păltinean, o fată de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional "George Coşbuc" Năsăud.


Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite