Florina Bojor, prezentatoarea „de vară“ la Barcelona TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Bojor
Florina Bojor

La 18 ani este fotomodel la o casă de modă din Spania şi în vacanţele de vară prezintă ştirile în limba română la Barcelona TV. În acelaşi timp, tânăra bistriţeancă lucrează pentru unul dintre cei mai importanţi creatori de modă romani din Spania, Augustin Ghebaru şi în vara anului 2008 a absolvit cursul de design vestimentar al Şcolii „Felicidad Dulce" din Barcelona.

Florina Bojor îşi petrece fiecare vacanţă de vară la Barcelona, alături de familia sa. Fratele său, stabilit acolo de câţiva ani, produce jurnalul în limba română la Barcelona TV. Acesta este redactor, cameraman, prezentator şi traducător în catalană a programului de 13 minute prezentat o dată la două săptămâni, sâmbătă dimineaţa în cadrul spaţiului Infos Idiomes (ştirile în limbi străine) iar Florina îi ţine locul în perioada de vară. Programul este destinat românilor din diasporă şi abordează teme referitoare la viaţa românilor din Spania, cât şi subiecte din România care îi privesc pe românii de pe tărâmuri iberice. Ştirile sunt subtitrate şi în limba catalană, pentru ca oamenii locului să fie informaţi de tot ceea ce ţine de imigranţi.

Unul dintre românii care au reuşit

Florina face  parte din cercul „Casei România" din Catalunia, Centrul Cultural din Barcelona şi este unul dintre românii care vin să demonteze „mitul căpşunarului român". „Din păcate, majoritatea persoanelor care au plecat la început din ţară nu au fost persoane cu o capacitate intelectuală foarte mare, făcând în străinătate munci mai josnice. Şi probabil că, de aici, românii din afara ţării sunt numiti căpşunari. Însă sunt mulţi romanii care au realizat şi lucruri deosebite şi  cu importanţă, câştigându-şi respectul", spune Florina. Aceasta intenţionează să urmeze şi o facultate în Barcelona, după ce îşi va finaliza studiile liceale din România. Deşi este disponibilă să mai lucreze la televiziunea din Barcelona, nu urmăreşte o carieră în această direcţie.    

Visul flamenco al spaniolilor

În acelaşi timp, tânăra bistriţeancă lucrează pentru unul dintre cei mai importanţi creatori de modă romani din Spania, Augustin Ghebaru şi în vara anului 2008 a absolvit cursul de design vestimentar al Şcolii „Felicidad Dulce" din Barcelona. O tentează o carieră în modelling. Mizează pe o reuşită în acest domeniu, în Spania, unde a avut prima ei şedinţă foto pentru colecţia „Sueño Flamenco", semnată de Augustin. Florina va folosi aceste fotografii pentru un book ce îi va fi util în găsirea unei agenţii care să o recruteze. Cu Augustin Ghebaru a iniţiat mai multe proiecte legate de modă. Printre planurile lor comune se numără două prezentări, la Roma şi la Paris, unde vor să-i prindă pe toţi iubitorii de modă în mrejele „visului  flamenco". Frumoasa  din Bistriţa consideră că  modellingul un domeniu foarte creativ şi interesant, unde nu crede că s-ar putea plictisi sau că ar putea interveni rutina.      

Ce-i place

Adoră muzica şi ieşirile în oraş cu prietenii. Iubeşte călătoriile, atât în ţară cât şi în afara ţării. Este interesată de tot ceea ce ţine de frumos şi de imaginea personală. 

Ce nu-i place

Nu tolerează răutatea, bârfa şi invidia. Nu apreciază oamenii care nu pot să vadă decât defectele celorlalţi şi sunt incapabili să identifice laturile lor pozitive.

Întrebări şi răspunsuri

Când spui Barcelona, ce culori îţi vin în minte?

Hmmm... albastru, Barcelona fiind un oraş cu ieşire la mare. Şi cred că o mulţime de culori calde care pot fi asociate cu clima de acolo.

Ce calităţi apreciezi la oamenii plecaţi în Spania?

Perseverenţa, în primul rând. Speranţa, hărnicia şi puterea de a lua totul de la capăt într-o ţară străină cu oameni diferiţi şi cu limbă diferită.

Profil

NĂSCUTĂ 16 septembrie 1991, la Bistriţa

EDUCAŢIE: Elevă la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu", Bistriţa

OCUPAŢIE: modelling

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite