Florin Gâţ, poetul care face publicitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Gâţ
Florin Gâţ

A trecut prin mai multe domenii de activitate, a vrut să fie poet, dar a renunţat repede la idee, iar acum face publicitate pe o piaţă care deocamdată percepe destul de greu conceptul şi unde mulţi cred că a face publicitate înseamnă să inscripţionezi câteva pixuri

În adolescenţă, Florin Gâţ şi-a fixat un obiectiv pe care era convins că o să îl atingă.  A  renunţat pentru asta la tot ce însemnă adolescenţă şi a lăsat de-o parte şi studiile. La 17 ani mă pregăteam să devin cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor din Romînia. Am sacrificat pentru asta totul. Am scris o carte de poezii «Hoţul de suflete», pe la 19 ani. Am reuşit să intru în mediul scriitorilor, dar nu şi în Uniune. Am constatat  că scrisul e ultimul lucru din care poţi face bani. Am chiar o vorbă « În străinătate din publicarea unei cărţi poţi să-ţi cumperi o insulă, în România trebuie să-ţi vinzi insula pentru a publica o carte»" , povesteşte Florin.

După încheierea acestui capitol din viaţa sa,  Florin s-a orientat spre muzică.  Nu a vrut să renunţe la înclinaţiile sale artistice aşa că a înfiinţat trupa  „Sunset", încercând să vină pe piaţa bistriţeană cu o inovaţie. A amânat şi acest proiect, dar nu a renunţat în totalitate.

A pus bazele firmei Leoni la Bistriţa

Următoarea etapă din viaţa lui Florin Gâţ a fost să îşi găsească un loc de muncă sigur pentru a-şi întreţine familia,  mai ales că avea deja un copil.„M-am angajat la Leoni, fiind printre primele 20 de persoane instruite şi am contribuit astfel la punerea pe picioare a proiectului Leoni. Am muncit foarte mult la acest proiect, dar m-am retras atunci când am constatat că cei care muncesc nu contează, ci mai importanţi sunt cei care vorbesc mult şi nu fac nimic", povesteşte omul de publicitate. A urmat angajarea la o firmă care vindea camioane rulate, afacere în care Florin s-a descurcat bine.  A reuşit să ajungă foarte sus pe scara ierarhică, chiar dacă avea un copil mic şi trebuia să se ocupe de studii, la care renunţase în adolescenţă.

Awa Design

 În urmă cu doi ani, lucrurile au intrat pe un făgaş normal. Florin a reuşit să pună pe picioare o afacere la Bistriţa, oraş pe care îl adoră. „Văzând că lucrurile nu merg atât de bine, am zis că e timpul să fac ceva strict pentru mine. Aşa s-a născut Awa Ofiice. Înainte lucrasem la o firmă care vindea calculatoare şi mi-am dat seama că aceasta este o piaţă care va merge întodeauna. Aşa am început să vindem calculatoare şi contracte de service, dar şi să ne dezvoltăm pe partea de publicitate . Am început cu proiecte mici.  Am făcut un site, o campanie la nivel local şi lucrurile au mers bine.  Pe acest palier piaţa a început să crească şi aşa am ajuns să fim contactaţi de o firmă care ne-a creditat să îi facem o imagine şi să o vindem cât mai bine",  mai povesteşte Florin. După doi ani de activitate a reuşit să aducă la firmă un designer foarte bun şi chiar un investitor. Astfel, începând de anul acesta, agenţia de publicitate Awa Design face investiţii majore în infranstructură pentru a putea asigura prin producţie publicitară susţinerea ideilor şi a planurilor de viitor pe partea de creaţie a agenţiei.


Întrebări şi răspunsuri

Cât de greu e să faci publicitate în Bistriţa ?

E foarte greu, deşi minţile au început să se dechidă. Dăcă vrei să îi vinzi cuiva o cană, o cumpără pentru că o vede, poate să o atingă.  În plublicitatea e altfel pentru că nu îi poti arăta clientului produsul concret în momentul în care îl vinzi. El plăteşte practic pentru o idee şi mulţi cred în continuare că publicitatea înseamnă să inscripţionezi câteva pixuri şi să faci un banner.

Unde te vezi peste 10 ani?

În ceea ce priveşte afacerea mea 10 ani e mult timp.  Până la urmă noi suntem propriile noastre limite. Totuşi, îmi doresc să realizăm scurt-metraje şi un film de animaţie 3D, dar şi campanii publicitare bune din punct de vedere al imaginii. De fapt, lucrăm deja la asta prin investiţiile masive pe care le facem de când ne-a fost cumpărat pachetul majoritar.

Profil:

Născut: 3 iunie 1977, Bistriţa

Strudii: Absolvent de liceu

Familie:  căsătorit, are o fetiţă

Ce-i place

„Citesc dar nu atât de mult cât aş vrea . Iar timpul liber pe care îl am îmi place să-l petrec cu fiica mea"

Ce nu-i place:

Florin Gâţ urăşte prostia şi ipocrizia. „Mă deranjează tot ceea ce sluţeşte omul. Sunt un visător convins şi cred că putem fi mai buni", mai spune Florin

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite