Fiscul a scos la mezat peluza Gloriei Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de peluză pe lista ANAF figurează spaţiile actualei cantine şi pasarela de acces, toate sechestrate din pricina unei datorii istorice. Licitaţia este organizată în 30 septembrie, iar preţul total depăşeşte 1,2 milioane de lei

Peluza Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa cu 2151 de scaune, alături de mai multe spaţii din interior, plus pasarela de acces au fost scoase la licitaţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Prima licitaţie este programată pentru 30 septembrie, ora 12,00 la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor din strada 1 Decembrie. Anunţul de vânzare cu toate detaliile tehnice a a fost postat recent pe site-ul ANAF. Eventualii cumpărători sunt aşteptaţi să se înscrie ca participanţi la licitaţie până în data de 28 septembrie şi sunt acceptaţi numai după ce plătesc 10 procente din preţul de pornire.

 ANAF a împărţit bunurile sechestrate de la Asociaţia de Fotbal Gloria 1922 în două active : peluza cu o suprafaţă de  1233 mp, plus încăperile de sub peluză de 322,50 mp, care adăpostesc printre altele şi cantina au fost estimate la 1,176  milioane de lei, fără TVA. Un al doilea activ, cu licitaţie separată este pasarela de acces peluză care are o lungime de 21 de metri. Pentru pasarelă ANAF a stabilit un preţ de pornire de 33.200 de lei, la care se adaugă încă 24% taxa pe valoarea adăugată.

Preţul scade la următoarele runde

Potrivit directorului adjunct de la DGF Bistriţa-Năsăud, Ioan Ilieş, în situaţia în care licitaţie nu va adjudecată în 30 septembrie, urmează o a doua etapă, când preţul va scădea la 25 % şi o a treia dacă şi aceasta eşuează, situaţie în care preţul ajunge la jumătate. Cei de la fisc recunosc că peluza va fi greu de vândut : „Este un bun şi l-am scos la licitaţie. De regulă, la astfel de licitaţii se vând mai degrabă bunurile mobile de genul maşinilor, decât cele imobile", spune directorul Ilieş. Acesta adaugă că nu cunoaşte exact situaţia datoriilor de la Gloria Bistriţa însă spune că asociaţia a beneficiat de amânări de la plată în mai multe rânduri şi că peluza a mai fost pusă sub sechestru anii trecuţi.

Oficialii clubului spun că situaţia economică dificilă le-a creat probleme : „Clubul are niste datorii istorice faţă de stat. Ştiţi cum se spune, şi de moarte scapi, dar de Fisc nu scapi, nici-într-un caz.  Datoriilor vor fi plătite, dar acum toata lumea ştie că nu sunt bani. Într-o perspectiva viitoare, clubul va achita datoriile", a declarat vicepreşedintele ACF Gloria 1922, Constantin Sănduţă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite