Finanţiştii bistiţeni iau stimulente, deşi nu şi-au făcut planul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariaţii de la Finanţe au protestat două zile, săptămâna trecută,  pentru a-şi primi înapoi stimulentele financiare
Salariaţii de la Finanţe au protestat două zile, săptămâna trecută, pentru a-şi primi înapoi stimulentele financiare

Salariaţii Direcţei de Finanţe Publice din Bistriţa-Năsăud au realizat doar 90 la sută din planul impus de ANAF. Aceştia vor primi stimulente financiare mai mici decât alţi colegi din ţară pentru că au făcut, în luna august, încasări de 51 de milioane de lei şi nu de 57 de milioane, cum ar fi trebuit

Direcţia de Finanţe Publice Bistriţa-Năsăud  a reuşit, în luna august, să încaseze mai mulţi bani decât anul trecut, însă cu 6 milioane de lei  mai puţin decât a fost prevăzut în planul primit de la ANAF.  Pentru că nu şi-au respectat planul, salariaţii bistriţeni vor primi stimulente financiare calculate la un coeficient de 0,4 la sută  şi nu de 1% sau  mai mult cum se întâmplă în judeţele care şi-au făcut planul.

„Nu a meritat să protestăm pentru aceşti bani"

Pe holurile şi în birourile Direcţiei de Finanţe Publice (DGFP) angajaţii vorbesc doar despre stimulentele promise. Deşi nu ştiu exact câţi bani vor primi, aceştia sunt supăraţi şi dezamăgiţi de efectul protestelor de săptămâna trecută. „Nu ştim sigur nimic.. Doar şefii vor primi în jur de 300 de lei, restul angajaţilor vor lua mult mai puţin.  Nu a meritat să protestăm pentru aceşti bani", spune Mirela Salvan, referent la DGFP. „La nivel de judeţ nu s-a respectat 100 la sută planul, însă au existat administraţii locale care l-au îndeplinit, cum este cazul la Beclean. Ar fi trebuit să avem încasări de 57 de milioane de lei, dar am încasat 51. 196.000 de lei. Luna august a fost şi o perioadă  de concedii şi planul a fost cam mare, spunem noi. Chiar şi aşa încasările pe august au fost cu 23 la sută mai mari faţă de aceeaşi perioadă din 2009", explică  Dorina Cicioc, directorul DGFP. Aceasta mai spune că stimulentele financiare se vor acorda departajat, în funcţie de performanţele angajaţilor. „Lucrăm încă la listele cu beneficiarii. Nu ştim exact câţi vor fi", adaugă Dorina Cicioc.

Sindicaliştii îi apară pe salariaţi

Cu toate că planul nu a fost respectat, sindicaliştii din DGFP spun că judeţul a primit, oricum, un coeficient mult prea mic. „Planul de acţiune a fost respectat, pe luna august, în proporţie de aproape 90 la sută. Eu cred că ne-am făcut bine treaba şi meritam un coeficient de 0,8 sau 0,9. Acest coeficient e de-a dreptul nesimţit. Totuşi, aceşti oameni nu sunt negri pe plantaţie, sunt oameni cu studii. Angajaţii şi-au reluat activitatea şi deservesc clienţii şi firmele, însă nimic nu este previzibil în privinţa protestelor", spune liderul sindical  al angajaţilor de la DGFP, Costin Aron.

În cadrul DGFP Bistriţa-Năsăud lucrează 407 persoane care beneficiau, până în această vară, de stimulente financiare cuprinse între 300 şi 500 de lei. Pe noile grile de calcul, doar o parte dintre angajaţi vor primi aceste stimulente, în baza unor liste întocmite la nivelul DGFP. Cel mai probabil, stimulentele vor fi trecute pe fluturaşii angajaţilor săptămâna viitoare. Acordarea acestor stimulente, sistate în lunile august şi septembrie, a fost dispusă în urma numeroaselor proteste spontane organizate în mai multe judeţe din ţară, săptămâna trecută.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite