„Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” a fost lansată şi la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larry Watts şi-a lansat cartea la Bistriţa
Larry Watts şi-a lansat cartea la Bistriţa

Una dintre cele mai apreciate cărţi de istorie lansate în ultimii ani, „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni", scrisă Larry Watts, un istoric american, pasionat de istoria comtemporană a României a fost lansată joi seara la Bistriţa.

Pentru prima dată cartea, publicată la editura RAO a fost lansată pe data de 11 mai 2011 la Bucureşti, dar autorul a ţinut foarte mult să o lanseze şi la Bistriţa, chiar de Ziua Naţională, datorită legăturilor foarte strânse ale lui cu Bistriţa şi a faptului că mare parte dn volum a fost scris chiar aici. Larry Watts este căsătorit cu o bistriţeancă, locuieşte şi la Bistriţa atunci când este în România.

Cartea, apreciată doar cu cuvinte de laudă de marii istorici români, prezintă o latură necunoscută a relaţiilor externe ale regimului Ceauşist. Larry Watts a acces la documente secrete pe care nu le-a mai văzut nimeni, iar pe baza acestor informaţii a reuşit să schiţeze o altă faţă a istoriei ţării sale adoptive, România. Potrivit autorului cartea se bazează pe informaţii obţinute de la CIA, Mi5 sau serviciile secrete elveţiene.

La lansarea de la Bistriţa au fost prezenţi alături de autor şi Ioan Talpeş, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Oreste Teodorescu, realizator de emisiuni TV, ziaristul Victor Roncea şi directorul general al Editurii RAO, Ovidiu Enculescu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite