Farmaciile ameninţă: Fără compenstate de miercuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmaciştii bistriţeni au decis să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite de săptămâna viitoare dacă nu-şi primesc banii restanţi. Casa de Sănătate ar trebui să achite luna aceasta aproape 4 milioane şi jumătate de lei, echivalentul restanţelor aferente pentru o lună şi jumătate de anul trecut

Un număr de 51 de farmacii din cele 66 existente în Bistriţa-Năsăud au decis miercuri seara că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate începând cu data de 11 august. Farmaciştii spun că au încălcat o dată prevederile din Contractul Cadru  şi au continuat eliberarea de medicamente şi în iulie, doar de dragul bolnavilor, dar că nu sunt dispuşi să mai facă acest compromis. „Nu se vor mai elibera aceste medicamente din 11 august, dacă nu ni se vor onora reţele cu termenele prevăzute: de 210 zile pentru compensate şi gratuite şi de 90 de zile pentru programele naţionale. Noi nu ar fi trebuit să eliberăm compensate şi gratuite nici luna trecută, dar am făcut-o pentru binele bolnavilor. Situaţia nu este una specifică judeţului. Luni, va avea loc întâlnirea Biroului Permanent şi vom vedea ce se întâmplă. Oricum, în Braşov şi Mureş farmaciştii au luat aceleaşi măsuri", spune Ionel Vasile, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţ.

Peste 4 milioane de lei, de achitat în august

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) ar trebui să plătească aproape 4milioane şi jumătate farmaciilor, bani  care reprezintă consumul de medicamente pe jumătate din luna noimebrie şi pe toată luna decembrie a anului trecut. „Problema este resimţită  la nivel naţional şi se datorează lipsei de fonduri bugetare. Ultima plată către farmaciile din judeţ s-a efectuat în 16 iulie, iar acum, în august, ar trebui plătiţi încă 4.450 mii lei. Avem promisiuni că situaţia se va remedia şi nu se va ajunge în situaţia aceasta. Bolnavii nu au motive  să intre în panică", spune directorul economic al CJAS, Silvia Rusu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite