Bistriţa : La Piatra Fântânele se contruieşte o cruce imensă din bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : La Piatra Fântânele se contruieşte o cruce imensă din bani publici
Bistriţa : La Piatra Fântânele se contruieşte o cruce imensă din bani publici

O cruce din aliaj de aluminiu, care se vrea una dintre cele mai înalte din Europa, se construieşte în apropierea Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” din Pasul Tihuţa. Se pare că monumentul este o iniţiativă mai veche, din anul 2000, a Mitropoliei din Cluj.

Gheorghe Marinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean spune că a promis sprijin pentru construirea crucii, dar nu se aştepta ca toată investiţia să fie suportată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud .
  
Mai mare decât Crucea Eroilor Neamului


Consiliul Judeţean a alocat deja mai mult de 500 000 de lei pentru lucrările executate până la ora actuală. Liviu Rusu, preşedintele Consiliului Judeţean, a cerut o rectificare de buget, prin care mai cerea mai mult de 500 000 de lei pentru finalizarea crucii. Conform datelor furnizate de Gheorghe Marinescu,  actual consilier judeţean, monumentul va avea în jur de 70 de metri înălţime, cu 42 de metri mai mare decât Crucea Eroilor Neamului  de pe Caraiman. Rectificarea de buget a stârnit un val de proteste în rândul consilierilor judeţeni, care au respins hotărârea. Însă, aceasta va fi rediscutată într-o şedinţă viitoare. „Mai bine să fim oameni cu cruce, decât oameni fără cruce”, a justificat investiţia preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu. Acesta a insistat asupra semnificaţiei creştine a crucii şi a refuzat să răspundă la întrebări referitoare la detaliile investiţiei. Mai mult, acesta a subliniat că recesiunea economică este pe sfârşite şi că nu reprezintă un impediment în cazul de faţă.  Între timp, alţi consilieri au explicat că, deocamdată, Consiliul Judeţean, nu îşi permite o asemenea rectificare de buget.

Comlorela, abonată la licitaţii


În total, Consiliul Judeţean are intenţia de a aloca aproape 300 000 de euro pentru construirea acestei cruci în Pasul Tihuţa, în condiţiile în care, pentru refacearea Bisericii Evanghelice a alocat doar 200 000 de lei. Până acum, a fost realizat postamentul pe care va fi aşezat monumentul, lucrare revendicată de către SC Comlorela SRL. Firma a revendicat lucrarea prin licitaţie. Ioan Tiniş, şeful Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, nu a putu preciza ce alte firme au mai participat la licitaţie. Comlorela este, însă, abonat fidel al multor lucrări importante din judeţ cum ar fi: degajarea căilor de acces de pe Valea Ţibleşului după catastrofa de la Târlişua, contract în valoare de 400 000 de lei, pietonalul „Liviu Rebreanu”, contract în valoare de 370 000 de euro, pavarea trotuarelor din Bistriţa şi mai multe drumuri judeţene.  


 Ce credeţi că s-ar putea face în judeţ cu 300 000 de euro?

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite