Bistriţa: Familia unui liceean susţine că fiul lor a fost bătut de un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama şi fraţii lui Emil Dragotă pretind că băiatul a fost lovit cu bastonul pentru a recunoaşte un furt şi au depus astăzi o plângere penală. Poliţia spune însă că deţine probe criminalistice care demonstrează vinovăţia lui Dragotă şi că nu era nevoie ca acesta să-şi recunoască fapta

Emiluţ  Dragotă de 18 ani este principalul suspect într-un caz de furt de bijuterii dintr-o locuinţă, petrecut  săptămâna trecută într-o noapte, în localitatea Viişoara. Tânărul, care este elev în clasa a IX-a la Şcoala Specială de Arte şi Meserii „Sfânta Maria" a fost ridicat ieri din cantina şcolii de un poliţist şi dus pentru cercetări la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Băiatul şi familia sa susţin că  aici ar fi fost bătut de doi agenţi cu bastonul, peste spate mâini şi cap, pentru a-şi  recunoaştea fapta: „Domnul Stoe (n.n. agentul Gheorghe Stoe) m-a lovit cu capul de un perete şi mi-a dat cu bastonul peste cap. M-a mai lovit şi un alt poliţist, cu bastonul peste spate şi mâini, numele lui nu-l cunosc. El îmi spunea în timp ce mă lovea: „spune mă, unde ai pus aurul pe care l-ai furat", povesteşte Emiluţ Dragotă. Un frate mai mare, Nicolae Dragotă a fost chemat şi el la cercetări şi a fost confruntat cu acesta. „Pe mine mă bănuiesc că Emiluţ mi-ar fi dat mie bijuteriile furate. Dar fratele meu este nevinovat şi în faţa mea poliţistul Stoe a recunoscut că l-a zgâlţuit pe Emiluţ puţin", susţine Nicolae Dragotă. Mama acestora, Ana Dragotă este revoltată de întreaga întâmplare: „Au venit ieri dimineaţă mascaţii la noi acasă în Sărata şi ne-au făcut percheziţie. Nu înţeleg însă de ce au trebuit să-l bată pe băiat. Este un copil nevinovat", spune mama. Familia însă a mai avut probleme cu poliţia, fratele cel mare Claudiu Dragotă, fiind condamnat în urmă cu mai mulţi ani pentru furt.„Eu recunosc, că am fost închis. Am furat din magazine, dar atunci eram tânăr şi nu judecam. Nu înţeleg de ce trebuie să sufere familia mea pentru asta", spune Claudiu Dragotă.

Au obţinut certificate medico-legal

Ieri seară familia lui Emiluţ Dragotă a chemat Ambulanţă, iar băiatul care acuza dureri de cap a fost examinat de medici, iar astăzi a obţinut şi un certificat medico-legal care atestă prezenţa mai multor leziuni traumatice  care „s-ar fi putut produce prin lovirea cu un corp dur". Familia s-a dus glonţ la Parchet după obţinerea certificatului: „Astăzi vom depune plângere penală la Parchet. Vom cere şi un avocat din oficiu, pentru că ne este teamă să fie bătut din nou,", mai spune Claudiu Dragotă, fratele lui Emiluţ.

Poliţia aşteaptă ca familia să depună plângere

Comandantul IJP, Sidor Bodescu, spune că familia nu a depus plângere şi că dacă o va face, cazul va fi supus unei anchete interne. „Are dreptul să facă plângere şi noi vom cerceta". Purtatorul de cuvant al IJP, Claudia Creţa, declară că poliţiştii aveau probe indubitabile care arătau că Emiluţ  a fost la locul furtului şi că nu era nevoie de obţinerea consimţământului. „Există amprente clare. Dacă depun plângere, se va face o cercetare", spune aceasta.

Dirigintele lui Emiluţ, Gheorghe Butuza spune despre băiat că are probleme de comportament „Logic ar fi ca orice anchetă să se facă în prezenţa asistentului social. Despre Emiluţ pot să vă spun că este un copil care are probleme de comportament şi mai foloseşte uneori limbaj trivial, dar fiind într-un centru de nevoi speciale, astfel de comportamente sunt la limita normalului", spune Butuza.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite