Bistriţa : Lampioane în jurul Bisericii Evanghelice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Lampioane în jurul Bisericii Evanghelice
Bistriţa : Lampioane în jurul Bisericii Evanghelice

Elevii de la secţia germană a Colegiul Naţional Liviu Rebreanu dar şi membrii comunităţii germane din Bistriţa vor participa joi de la ora 17.00 la procesiunea lampioanelor. Procesiunea va începe din curtea liceului şi se va încheia cu un tur în jurul Bisericii Evanghelice.

Procesiune  felinarelor din hârtie colorată  va avea loc în acest an în  12 noiembrie deşi Laternenfest" (Sărbătoarea lampioanelor) are loc în 11 noiembrie. Gabriela Mucea director la liceul Liviu Rebreanu a precizat că procesiunea lampioanelor a fost amânată în acest an din cauza unor probleme interne  .Procesiunea se organizează anual în toate ţările în care există comunităţi săseşti şi marchează Ziua Sfântului Martin.

Dacă vremea va ţine cu ei, elevii de la Liviu Rebreanu împreună cu părinţii lor vor porni joi seara din curtea liceului cu lampioanele aprinse şi vor ajunge în centru, unde vor înconjura Biserica Evanghelică. Această procesiune este cu atât mai interesantă pentru copii, cu cât fiecare îşi confecţionează singur felinarele din hârtie colorată  în orele de abilităţi practice de la şcoală. În plus, pe tot traseul copii vor cânta cântece despre Sfântul Martin.

Lampioanele aprinse pentru Sfântul Martin

Legenda spune că Sfântul Martin  era un soldat roman, care a devenit sfânt pentru că într-o iarnă geroasă  trecând pe lângă un cerşetor care era aproape îngeţat de frig şi-a rupt mantia în două, dându-i jumătate cerşetorului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite