Epidemiologul-şef al judeţului, Aida Colda s-a îmbolnăvit de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul, care nu s-a vaccinat pentru noua tulpină de virus, crede că s-a îmbolnăvit fie când a manevrat probele, fie în contact direct cu un bolnav

Şeful epidemiologilor din Direcţia de Sănătate Publică (DSP), doctor Aida Colda s-a îmbolnăvit de gripă nouă. Confirmarea diagnosticului a sosit în urmă cu câteva zile,  după ce medicul a trimis la Institutul Cantacuzino şi probele sale de analiză alături cu cele ale bolnavilor suspectaţi că ar avea virusul. „M-am simţit rău, aveam o stare generală alterată, însă nu aveam febră. M-am gândit să-mi trimit şi analizele mele. Din păcate, au ieşit pozitive", ne-a declarat doctorul Colda. Epidemiologul şef al DSP este în concediu medical la domiciliu şi spune că se simte bine. Medicul crede că este posibil să se fi îmbolnăvit fie manevrând probele, fie în altă parte şi recunoaşte că nu a făcut anul acesta vaccinul: „ am făcut vacin doar pentru tulpina de virus care a circulat anul trecut. Este posibil să mă îmbolnăvit oriunde, chiar şi stând la coadă", spune epidemiologul şef al DSP.

Un alt medic din Bistriţa-Năsăud, un stomatolog de 36 de ani s-a îmbolnăvit de gripa nouă. Bărbatul, internat în Spitalul de Boli Infecţioase a contractat virusul la schi, în Austria. „Medicul este într-o stare relativ bună, va fi externa în cursul zilei de astăzi“,confirmă dr. Doina Petri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. În total în Bistriţa-Năsăud, patru persoane figurează ca bolnave de gripă porcină.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite