Elevii din Bistriţa pictează de Ziua Apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la Şcoala Generală „Avram Iancu" din Bistriţa participă mâine, la ora 9.00, la un concurs de desene pe tema „Apa curată pentru o lume sănătoasă". Activitatea are scopul de a marca în avans Ziua Mondială a Apei, sărbătorită pe tot globul în data de 22 martie.

Prin această iniţiativă, care aparţine conducerii şcolii şi Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) din judeţ, elevii îşi vor pune imaginaţia la contribuţie şi vor picta apa în toate formele existente pe pământ. Activitatea are menirea de a-i informa pe aceştia privind necesitatea de a proteja tot ce este viu în natură. Autorii celor mai reuşite lucrări vor fi răsplătiţi cu cărţi şi diplome. Tot mâine, copiii vor vizita laboratorul de calitate a apei din cadrul SGA. „Apa înseamnă viaţă şi trebuie să fim mai responsabili şi implicaţi activ în protejarea mediului înconjurător. Nivelul educaţiei noastre impune şi adoptarea unui comportament adecvat faţă de apă", declară directorul SGA, Daniel Ştefan Rus.

Ziua Mondială a Apei se serbează din anul 1992, când a avut loc Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, organizată la Rio de Janeiro. Tema din acest an a Zilei Mondiale este „Apă curată pentru o lume sănătoasă" şi pune accentul pe nevoia conştientizării şi informării privind calitatea apelor şi conservarea resurselor de apă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite