Elevii bistriţeni, mediocri la simularea pe calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 40 la sută dintre elevii care s-au înscris la simularea competenţelor digitale de săptămâna trecută ştiu să utilizeze calculatorul la nivel mediu. Rezultatele au fost comunicate astăzi de către inspectoratele şcolare din toată ţara.

Citeşte şi:

Se învaţă bine la minus 30 de grade!

„Din cei 965 de elevi prezenţi la simulare 384 sunt de nivel mediu, 136 sunt începători şi 311 sunt experimentaţi", a spus  Vasile Marc, şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud . Acesta a adăugat că rezultatele sunt reale şi deloc îngrijorătoare. O situaţie excepţională s-a înregistrat la Liceul Solomon Haliţă din Sângeoz-Băi, unde mai bine de jumătate dintre elevii care au simulate această probă  au fost declaraţi experimentaţi în folosirea calculatorului. „La Solomon Haliţă  din 41 de elevi, 21 au fost consideraţi experimentaţi şi 20 avansaţi", a mai spus Marc. Acesta aduagă că rezultatele sunt reale şi normale pentru judeţ. „S-a respectat curba lui Gauss", a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Proba de verificare a comptenţelor digitale a constat în testarea cunoştinţelor teoretice privind Micrsoft Office şi o serie de întrebări generale din informatică. De asemenea, elevilor li s-a cerut să se conecteze cu ajutorul unui browser la pagina de internet subiecte2010.edu.ro de unde să descarce un fişier într-un folder denumit „examen", care se afla pe desktop.Simularea a avut loc săptămâna trecută, miercuri.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite