Elevii bistriţeni au absentat aproape 200.000 de ore în două luni de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au absentat mai mult anul acesta 200.000 de ore
Elevii au absentat mai mult anul acesta 200.000 de ore

Situaţia absenţelor elevilor bistriţeni este îngrijorătoare pentru reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean după ce au constat o creştere îngrijorătoare a numărului de absenţe.

Inspectorul general şcolar Vasile Marc a declarat că în primele două luni de şcoală s-au înregistrat în jur de 200.000 de absenţe de la orele de curs în şcolile din judeţ. „De la începutul anului şcolar şi până acum au fost înregistrate în jur de 200.000 de absenţe, cifra fiind una îngrijorătoare deoarece reprezintă o creştere importantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Fenomentul ia o amploare tot mai mare mai ales în rândul elevilor din ciclul primar, ceea ce ne îngrijorează foarte tare", a explicat Anamaria Leuca, purtătorul de cuvânt al IŞJ BN.

Există totuşi şi şcoli care se laudă cu o scădere a absenţelor datorită unor măsuri foarte drastice care s-au luat. „Noi am început de anul acesta o monitorizare foarte strictă a absenţelor, am discutat cu părinţii şi elevii şi încep să dea rezultate acţiunile noastre. Totuşi consider că una dintre probleme în ceea ce priveşte absenţele o reprezintă părinţii care erau obişnuiţi să-şi învoiască foarte uşor elevii", explică directorul Colegiului Naţional Liviu Rebreanu din Bistriţa, Constantin Rus.

Probleme cele mai acute sunt la liceele cu profil tehnologic din mediul urban. „Cele mai mari probleme sunt în mediul urban la liceele cu profil tehnologic. Aici a crescut foarte mult numărul absenţelor şi au anulat îmbunătăţirile din alte şcoli", a declarat Mirecea Romocea inspectorul şcolar general adjunct.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite