Elevi şi studenţi din două judeţe expun fotografii şi picturi la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziția este realizată de 12 artiști fotografi și plastici din Bistriţa și Cluj
Expoziția este realizată de 12 artiști fotografi și plastici din Bistriţa și Cluj

Elevi şi studenţi pasionaţi de fotografie şi pictură din Bistriţa şi Cluj îşi vor expune creaţiile, luni, la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc". Manifestarea este organizată de Asociația fotoclub „Asenzie" din judeţ  în colaborare cu Centrul Cultural.

Fotoclubul a fost creat de bistriţeanul Paul Pop. Tot el a fost cel care i-a dat şi un nume sugestiv „L-am denumit asenzie, cuvânt care în limba cehă înseamnă „visul e viaţă". În România nu există un stil de artă fotografică. Prin fotoclubul nostru încercăm să creăm un stil de artă fotografică", afirmă Paul Pop, în vârstă de 19 ani.  

Vernisajul expoziţiei, care se numeşte la fel ca şi fotoclubul, avea loc luni, 20 decembrie, la ora 18.00, în holul Centrului Cultural. Expoziția este realizată de 12 artiști fotografi și plastici din Bistrița și Cluj, membri ai fotoclubului „Asenzie". Este prima acţiune a fotoclubului. „Am preferat să lansăm acest fotoclub şi să-l facem cunoscut oamenilor printr-un vernisaj. Cele 18 lucrări cuprind elemente din vis transpuse în realitate", afirmă Paul.

Bistriţenii vor putea admira creaţii realizate în manieră modernă ce combină elemente de fotografie şi pictură, lucrări ce se doresc a fi o explicație în imagini a denumirii fotoclubului. „Vă așteptăm să-i susțineți pe cei 12 tineri care vor ca arta fotografică să meargă mai departe!", spune președintele fotoclubului, Paul Pop, student la o facultate de ingineria mediului din Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite