EXCESIV: A zecea ediţie a Premiilor Bistriţei a avut 104 laureaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul premianţilor a crescut semnificativ de la un an la altul, la fel şi bugetul. Anul acesta bugetul Premiilor a crescut la 66000, însă niciun laureat indiferent de merite nu a primit mai mult de 1000 de lei

Ediţia cu numărul zece a premiilor muncipiului a avut un număr record de laureaţi. Pe scena Casei de Cultură George Coşbuc au urcat aseară nu mai puţin de 104 câştigători, faţă de 74 cu un an în urmă, cifră şi ea mai mare decât în anul precedent.  Şi bugetul de premiere a fost mai consistent, de la 62000 de mii de lei anul trecut la 66000 de lei în 2010. Premiile Municipalităţii s-au acordat anul acesta pe şapte secţiuni, de la învăţământ, învăţământ vocaţional, ştiinţă şi economie, până la cultură, mass-media, sport şi o secţiune de diverse în care au fost cuprinşi cei care nu au avut loc la alte categorii. Premiul de excelenţă a opta categorie de premiere, a lipsit anul acesta după ce comisiile nu au reuşit să se pună de acord asupra candidatului ideal pentru o distincţie care trebuia să încununeze o carieră de o viaţă. Cei mai mulţi laureaţi de anul acesta, 59, au fost elevi, câştigători ai concursurilor şcolare.

Nume grele pierdute printre premianţi

Între cei peste o sută de laureaţi pe 2010 ai Bistriţei s-au numărat bistriţeni care s-au remarcat pe scene sau la concursuri internaţionale : tenorul Ştefan Pop, distins anul acesta în mai cu marele premiu al concursului Operalia desfăşurat la Opera   Scala din Milano sau soprana Anita Hartig, titulară unui contract cu Opera din Viena până în 2011. Pe lista premianţilor s-au mai aflat Rareş Buhai, câştigătorul medaliei de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică din Bulgaria din noiembrie 2010, dar şi caricaturistul Lucian Dobârtă, laureat al premiului 1 la un concurs de caricatură în Seul sau Răzvan Martin, aur la campionatul Mondial de Haltere Juniori şi recordmen mondial.

Vor modificarea regulamentului

Numărul fără precedent al laureaţilor de anul acesta, modul de jurizare şi lipsa unor criterii pentru departajarea celor cu performanţe extraordinare i-a nemulţumit inclusiv pe membrii juriului. Mioara Seica, unul dintre consilierii locali care a făcut parte din juriu spune că regulamentul trebuie schimbat : „lucrez la o propunere de modificare a regulamentului. Trebuie premiată doar excelenţa şi nu toţi laureaţii oricăror concursuri, unele fără miză", este de părere consilierul. O altă membră a juriului, profesorul Camelia Tabără, recunoaşte şi ea nevoia de schimbare : „până în aprilie 2011 vom revizui regulamentul, pentru că multe s-au schimbat în 10 ani. Iar pe de altă parte ideea că fiecare laureat face ceva deosebit este foarte mult diluată ", spune Tabără.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite