Bistriţa: Portret /Alex Dumbrăvan, omul cu publicitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Portret /Alex Dumbrăvan, omul cu publicitatea
Bistriţa: Portret /Alex Dumbrăvan, omul cu publicitatea

Lucrează în domeniul publicitar de peste 10 ani şi, anul aceasta, a lansat împreună cu câţiva prieteni un proiect de promovare unic în România.

Alexandru Dumbrăvan a început să lucreze în publicitate pe vremea când publicitatea în Bistriţa era la nivelul de afişare al unei firme la uşa unităţii, împărţirea de câţiva fluturaşi şi existau doar două firme care activau în acest domeniu. „Am început să lucrez la Revox, făceam publicitate pentru ei. Mi-a plăcut domeniul şi am decis să fac şi studii. Aşa m-am mutat la Cluj, unde am lucrat la patru firme de publicitate, şi am făcut şi studii”, povesteşte Alex, despre începuturile sale în publicitate. „La Cluj am învăţat  cum se face publicitate profesionist, acolo am învăţat abecedarul publicităţii”, mai spune el. După ce s-a întors de la Cluj, Alex a lucrat ca şi tehnoredactor la un ziar local, dar fiind pasionat de publicitate s-a gândit să îşi deschidă propria afacere. Şi pe partea de publicitate, la nivel local, lipsea la ora aceea un ziar de anunţuri dedicat, în exclusivitate, anunţurilor pe care vroiau să le facă persoanele fizice. Aşa s-a născut ziarul său „Reclama X”. Lucrurile au mers destul de bine, dar în final, Alex a decis să vândă afecerea şi şi-a înfiinţat o agenţie de publicitate. Aşa a început lumea să afle despre el şi să îl identifice ca fiind „omul cu publicitatea”. Şi agenţia a mers destul de bine dar în final a renunţat la ea.

„Pagini mobile”

Alex este, începând din acest an, PR manager la „Pagini Mobile”, un proiect ambiţios, unic în Romania şi care se dezvoltă de la nivel local înspre nivel naţional şi, ulterior, internaţional.  Un proiect iniţiat de unul dintre prietenii săi , Narcis Bodea, şi care există încă din 2006, dar a fost pus în practică doar acum. „Pagini Mobile” este o a doua agendă a telefonului mobil. Este o aplicaţie pe care oamenii pot să o descarce pe telefonul mobil gratuit de pe www.paginimobile.com şi pot să o acceseze oricând, fără sa aibă nevoie de conexiune la internet sau măcar semnal. „Este un catalog al firmelor din România, direct pe telefonul mobil. Aici găseşti date despre firme  din toate domeniile de activitate, din toată ţara. De exemplu dacă eşti în Cluj şi te doare măseaua dai căutare stomatolog în «pagini mobile» şi găseşti datele de contact şi poţi să te programezi. Este o aplicaţie foarte utilă. De exemplu, cauţi un hotel unde să te cazezi, cauţi datele unei instituţii, toate le găseşti aici. Este foarte avantajos, mai ales că se regăsesc detalii despre firme din toată ţara. Neprevăzutul apare tot timpul şi nevoia de date de contact apare foarte des”, povesteşte Alex.

Întrebări şi răspunsuri

Cum este percepută publicitatea astăzi la Bistriţa?
Oameni sunt mult mai deschişi acum decât acum zece ani. Acum sunt peste 30 de firme care activează în acest domeniu, când am început eu erau doar două firme. Oricum, Bistriţa este un oraş atipic şi, din punctul acesta de vedere, încă mai funcţionează recomandarea şi firmele îşi fac publicitate după ureche.

Cum vor artă „paginile mobile” în viitor?
Este un proiect ambiţios pe care ne-am propus să îl ducem în afara ţării. O să cuprindă 15.000 de firme din toate deomeniile, dar ne axăm, în special, pe firmele care prestează servicii. E un proiect care este şi selectiv, nu îl facem doar să fie îl facem şi calitativ. De exemplu, pe Bistriţa, locurile sunt limitate, în aplicaţie încap doar 250 de firme.

Ce-i place
„Omului cu publicitatea” îi plac jocurile de societate şi este un fan al sporturilor.  Lui Alex îi place să se plimbe cu rolele, să călărească şi adoră să schieze.

Ce nu-i place
Alex detestă fotbalul şi roşiile, dar îi place ketchup-ul. „Sunt un ambişios. Nu-mi place când nu reuşesc să fac ceea ce îmi propun”, mai spune PR manager-ul.

Profil:
NĂSCUT: 26 aprilie 1975, Bistriţa
STUDII: Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
FAMILIE: Necăsătorit

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite