Dreptate pentru băiatul violat de amantul mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii vor da sentinţa în acest caz săptămâna viitoare, după ce astăzi a avut loc ultima înfăţişare.Alexandru M. a fost violat anul trecut de concubinul mamei sale, la câteva luni după ce Protecţia Copilului l-a reîncredinţat familiei.

La Tribunalul Bistriţa-Năsăud s-a derulat astăzi unul dintre ultimele episoade în cazul lui Alexandru M., baieţelului de 12 ani violat în 2009 de concubinul mamei. Abandonat de mamă după ce a împlinit un an, Alexandru M. şi-a petrecut în orfelinate şi pe la asistenţi maternali cea mai mare parte din copilaria sa. După ce a împlinit 12 ani Direcţia de Protecţie a Copilului Bistriţa-Năsăud l-a reîncredinţat mamei naturale, Vandana Raţiu, după ce a stabilit că mediul familial este potrivit pentru dezvoltarea copilului. La un an de la încredinţare barbatul cu care trăia mama sa naturală, Alexandru Urs l-a transformat pe băiat în jucăria sa sexuală, după ce l-a abuzat şi lovit.

Parchetul a fost sesizat în acest caz de asistenţii de la Protecţia Copilului în iulie 2009 . „Asistenţii noştri au urmărit cazul şi au realizat că băiatul are probleme, explică Olimpia Ababi, directoarea de la protecţia Copilului. Examenul medico-legal, dar şi relatările copilului au arătat toată grozăvia tratamentului la care a fost supus copilul de aşa zisul tată adoptiv. Pe lângă leziunile anale ca urmare a violului copilul a fost şi bătut: "De asemenea, în mai multe rânduri s-a comportat agresiv cu minorul, astfel că la data examinarii medico-legale s-au constatat leziuni corporale vindecabile în termen de 1-2 sau respectiv 5-7 zile de îngrijiri medicale" declara la vremea arestării bărbatului procurorul Angela Sangeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

  Sentinţa, în câteva zile

După o rundă de cinci înfăţişări şi audieri de martori, judecătorii au anunţat astăzi că vor da o sentinţă în 5 mai. „Sperăm ca instanţa să ţină cont de circumstanţele în cazul clientului meu. Acesta şi-a recunoscut faptele , le regretă şi spune că a fost un accident, din cauza alcoolului. Agresiunea nu a fost în formă repetată", susţine Monica Săsărman, avocatul din oficiu a lui Alexandru Urs. Bărbatul a cerut să se ţină cont şi că are un copil de un an şi jumătate cu Vandana Raţiu, pe care doreşte să îl crească împreună.

Drama unui băieţel

Băiatul abuzat a fost preluat din nou de Direcţia de Protecţie a Copilului şi la această oră este internat în Centrul de Copii de la Teaca. „Băiatul este consiliat de un psiholog, este bin , cât de bine poate fi într-o asemenea situaţie. Am discutat cu el de mai multe ori, spune că îi place la Teaca", explică directoarea Ababi. Înainte de a fi redat familiei, în 2008 băiatul a trecut pe la mai mulţi asistenţi maternali, iar reîntoarcerea în custodia mamei naturale s-a făcut cu acordul copilului, mai spun cei de la Direcţia de Protecţie a Copilului. „atunci nu au fost probleme, bărbatul se purta bine şi a vizitat copilul de mai multe ori". a  mai spus directoarea.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite