UPDATE: Toţi cei 12 tineri din Sângeorz Băi au primit mandate de arestare pe 29 de zile pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 12 au fost reţinuţi aseară de procurorii DIICOT în cadrul celei mai mari descinderi  legate de traficul şi consumul de droguri care a avut loc în judeţ.  În dosar sunt implicaţi atât elevi de la liceul din localitate, cât şi elevi de şcoală generală, iar o parte din audieri s-au ţinut chiar în clasele şcolii. Completul de judecată a decis luni seara arestarea tinerilor pentru trafic, consum şi punerea la dis

UPDATE:

Procurorii DIICOT au înaintat Tribunalului Bistriţa-Năsăud propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile a celor 12 reţinuţi în urma descinderii de duminică, 23 ianuarie. Completul de judecată care păstrează permanenţa instanţei va decide dacă tinerii din Sângeorz-Băi vor fi cercetaţi în stare de arrest sau în libertate.

Procurorii îi acuză pe cei 12 de trafic, deţinere şi consum de droguri, precum şi de punerea la dispoziţie a unor spaţii pentru consum de stupefiante sau introducerea în ţară a drogurilor.

UPDATE2:

Completul de judecată a hotărât arestarea pe o perioadă de 29 de zile a celor 12 inculpaţi prezentaţi instanţei. După trei ore de dezbateri verdictul a fost unanim, toţi tinerii vor fi cercetaţi în stare de arest. aceştia pot face recurs la Curtea de Apel Cluj.

IGPR anunţă că 12 tineri au fost reţinuţi

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR)a confirmat într-un comunicat de presă amploarea acţiunii din Sângeorz-Băi.
„O grupare specializată în trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc a fost destructurată de poliţişti şi procurori. În vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, în dimineaţa zilei de 23 ianuarie a.c., poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa Năsăud au organizat o acţiune în judeţ, efectuând 25 de percheziţii domiciliare. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 12 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc ", informează un comunicat de presă.

Potrivit IGPR acţiunea de filaj a început încă din august anul trecut, iar poliţişti au stabilit deocamdată că drogurile , respectiv cannabis şi mefedronă erau aduse din austria şi Ungaria şi distribuite în Sângeorz-Băi şi în localităţile învecinate. Poliţiştii ştiu şi cât costa doza, între 50-60 lei per gram pentru cannabis şi între 100-150 lei gramul de mefedronă sau flefledronă.

CITIŢI ŞI: UPDATE: Mascaţii au luat la puricat consumatorii de droguri de pe Valea Someşului

Tinerii traficanţi de droguri din Sângeorz-Băi merg la Curtea de Apel

Suspecţii ajung astăzi în faţa judecătorilor

Cei 12 tineri reţinuţi de procurori vor fi aduşi astăzi la Tribunalul Bistriţa Năsăud, cel târziu până la ora 24,00 pentru confirmarea mandatului de arestare : „Deocamdată n-am primit nicio cerere de la DIICOT cu propunere de arestare preventivă, dar este timp", spune purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca. Niciunul dintre cei 12 nu este elev, susţine conducerea Inspectoratului Şcolar :„au fost audiaţi elevi, însă niciunul nu este reţinut. Au fost audiaţi şi în săli de clasă, procurorii au cerut permisiune şi li s-a acordat. Eu am aflat abia astăzi de acest caz, pentru că azi este prima mea zi de lucru oficială. Ştia inspectorul Romocea ce se întâmplă ", spune Vasile Marc, inspectorul general al ISJ Bistriţa-Năsăud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite