Doi turişti pe un singur bilet, noua ofertă externă a agenţiilor de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au cele mai mari reduceri, ofertele speciale  în Grecia nu mai au trecere. Bistriţenii preferă să cumpere bilete pe litoralul românesc şi în Ungaria

Agenţiile de turism şi touroperatorii pun la bătaie vara aceasta oferte de neimaginat anii trecuţi. Confruntaţi cu o reducere severă a clienţilor agenţiile încearcă să menţină pe linia de plutire fără să se mai aştepte şi la profit. Ultima găselniţă în materie de oferte de criză sunt bilete pentru două persoane la preţ de unul singur. Cu mai puţin de trei sute de euro poţi sta chiar şi în vârf de sezon într-un hotel de trei stele din Creta. „Este un pachet foarte bun, cu cazare la Hotel Minoas, aflat la 300 de kilometri de plajă, chiar lângă Heraklion. În preţ sunt incluse şapte nopţi de cazare, mic dejun, bilet de avion si transfer aeroport-hotel-aeroport. Fiecare cameră este dotata cu aer condiţionat , care se plăteşte însă separat, grup sanitar, televizor, telefon şi balcon", detaliază oferta, Codruţ Sigartău, administratorul de la Executive Travel, una dintre agenţiile bistriţene de turism care a scos la vânzare pachetul touristic doi în unul.„Practic este o ofertă a unui tour operator cu care lucrăm. A închiriat avioane pentru toată vara şi decât să mergă cu avioanele goale a preferat să încaseze mai puţin, însă să încaseze ceva", explică agentul de turism.

Nu s-a ivit niciun amator

 El spune că oferte de acest gen au apărut mai ales în staţiunile greceşti pentru care nu mai există cerere: „practic vindem anul acesta foarte prost Grecia. Cel puţin în agenţia noastră s-a cumpărat cam un sfert din biletele pe care le vindeam anul trecut", spune Codruţ Sigartău. Deşi oferta de doi în unul este scoasă la vânzare de la începutul lunii iunie, agenţia nu a reuşit încă să vândă vreun bilet: „Chiar nu înţelegem ce se întâmplă pe această destinaţie, mai ales că acum cu criza şi în Grecia totul este  mai ieftin. Probabil că s-au speriat unii cu grevele din aeroporturi, însă atunci  au fost cazuri izolate"

Bistriţenii caută Ungaria

Dacă vacanţele în Grecia nu mai fac vânzări, în schimb cele în Turcia, şi mai ales în staţiunile din Ungaria se vând cele mai bine.„avem o ofertă foarte bună în Ungaria, la 280 de euro pe săptămână , hotel de trei stele, cu două mese pe zi. O altă ofertă tot în Ungaria este cu 190 de euro, aceleaşi condiţii , însă doar cu mic dejun. Am vândut în tot Ardealul pe acest pachet. Deja am dat vândut cam 50de astfel de vacanţe", explică agentul de turism. Şi litoralul românesc s-a vândut relative bine în această vară.„Avem vânzări cam la nivelul anului trecut, ceea ce este foarte bine", spune Sigartău.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite