FOTO EXCLUSIV: Doctorul acuzat că a luat şpagă este audiat la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul  Dan Ştefănescu a fost reclamat anul trecut şi la Ministerul Sănătăţii, care la rândul său a trimis plângerea la DSP şi apoi la Colegiul Medicilor, fără vreun rezultat

Acuzat de luare de mită după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud i-au instrumentat un flagrant în care a primit mită de la un pacient 400 de lei, şeful secţiei de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Bistriţa s-a prezentat astăzi la audieri la Parchet. „A venit în această dimineaţă la Parchet pentru audieri împreună cu avocatul său", a declarat şeful secţiei penale a parchetului, procurorul Angela Sângeorzan.

image

Numărul pacienţilor care îl acuză pe urolog că i-au dat mită este foarte mare, doi dintre aceştia au depus plângeri la Ministerul Sănătăţii Publice. Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor din Bistriţa, doctorul Dan Cocoi, în aprilie şi august 2010 au fost înregristrate la colegiu  două adrese venite de la Direcţia de Sănătate Publică. „A fost vorba de două adrese informative venite de la DSP în care ni se aducea la cunoştinţă faptul că au fost depuse două plângeri la Ministerul Sănătăţii pe numele său. Rezolvarea acestora nu era însă de competenţa noastră", a declarat Cocoi.

Doctorul locuieşte singur

CITEŞTE ŞI

Urologul şef al Bistriţei cercetat pentru luare de mită

UPDATE: Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean cercetat pentru luare de mită

Conform declaraţiei de avere, Ştefănescu deţine un apartament în Bistriţa, o casă de vacanţă şi o casă de locuit. Are trei terenuri, mai multe tablouri a căror valoare nu a fost evaluată şi o maşină. Vecinii spun că medicul este o persoană liniştită care trăieşte singur în apartament în ultimii doi ani de când a decedat soţia sa. „Are un băiat de 30 de ani care am înţeles că este bolnav şi este internat într-un azil. El este foarte liniştit, nu conduce maşina, avea un câine pe care îl scotea mereu la plimbare, şi ştiu că obişnuia să meargă în excursii exotice în Dubai şi Tailanda", a povestit  un vecin care doreşte să-şi păstreze anonimatul.

image

De la Spitalul Judeţean şi de la cabinetul particular şi-a luat zile libere. „Este în concediu de odihnă câteva zile până îşi rezolvă problemele. Pacienţii săi vor fi consultaţi în această perioadă de alţi medici chirurgi din spital", a declarat Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean. Asistenta de la cabinetul privat  a spus că medicul nu primeşte pacienţi timp de opt zile şi nu face programări decât de săptămâna viitoare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite