De trei ori mai mulţi imunizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la ora 10.30 la Policlinică s-au vaccinat 20 de oameni
Până la ora 10.30 la Policlinică s-au vaccinat 20 de oameni

Peste 9.000 de bistriţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi în primele zece zile ale noului an, de trei ori mai mulţi decât cei imunizaţi până la sfârşitul lui 2009. Atunci, după o lună de campanie de vaccinare doar 3.279 de bistriţeni s-au imunizat.

Isteria de la nivel naţional în privinţa vaccinării împotriva gripei porcine se aplică şi la Bistriţa. În doar zece zile au solicitat imunizarea peste 9.000 de oameni. Cei mai mulţi dintre ei, aproape 6.000, au fost persoane sănătoase, care nu se includ în grupele de risc. „Au fost doar 3.349 de persoane care au dorit să se vaccineze şi se află în grupele de risc, restul au fost persoane care au vrut să se vaccineze pentru că ştiu că aceasta este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu gripa nouă. Ca să acoperim numărul mare de solicitări vom mai cere suplimentarea fondului de vaccin. Azi au ajuns la Bistriţa 15.000 de doze noi de Cantgrip", a spus medicul Doina Petri, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Doctoriţa a spus că toţi bistriţenii care vor să fie imunizaţi se pot prezenta la cabinetele medicilor de familie, sau la cele trei centre de vaccinare special create pentru vaccinarea cu Cantgrip. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Bistriţa-Năsăud se vaccinează în jur de 900 de persoane pe zi.

Apetit crescut pentru vaccinare

Apetitul pentru vaccinare  în rândul bistriţenilor s-a simţit mai ales în ultimele două zile. De când au aflat că pot să primească doza de Cantgrip şi prin intermediul unor centre speciale, la Policlinică, la Spitalul din Beclean sau cel din Năsăud, oamenii s-au prezentat dis-de-dimineaţă acolo şi au stat la coadă pentru vaccinare. „Numai ieri, la Policlinica Bistriţa s-au prezentat la vaccinat 160 de persoane", a adăugat Doina Petri, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud. Deşi iniţial era vorba că la aceste centre se pot vaccina exclusiv bistriţenii fără asigurare medicală, de azi la Policlinică se pot imuniza şi persoanele care au un asemenea contract cu Casa de Asigurări. „Mulţi dintre cei care vin aici sunt persoane care au diferite afecţiuni de respiraţie, sau sunt mai plinuţi. În general au vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, dar au fost  şi tineri care s-au vaccinat", s spus Mihaela Borşa, asistent medical epidemiolog, cea care se ocupă de vaccinarea împotriva gripei noi la Policlinică.  

Bistriţenii nu sunt speriaţi de vaccin, sau cel puţin asta reiese din declaraţiile celor care s-au imunizat. Aflaţi declaraţiile oamenilor din Adevărul de Seară, ediţia de azi. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite