Bistriţa: Datorii la asigurările de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fizice autorizate şi liber profesioniste au debite de aproape 170.000 de lei la contribuţia pentru asigurările de sănătate. Din această sumă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate(CJAS) a recuperat doar 32%, adică aproape 55.000 de lei.

Creanţele datorate la contribuţia de asigurări de sănătate de către persoanele fizice autorizate şi liber profesioniste a ajuns, în 2009, la valoarea de aproximativ 170.000, sumă de trei ori mai mică decât datoriile cumulate pe tot parcursul anului 2008, când s-a înregistrat un total de peste 570.268  de lei. Cea mai mare parte din creanţele adunate de aceste categorii sociale în cursul acestui an, adică peste 72.000 de lei, este reprezentată de majorări pentru întârzierea de plată.
Purtătorul de cuvânt al CJAS, Oana Bodor, spune că doar aceste categorii sociale pot fi luate în evidenţa instituţiei pe care o reprezintă. „Creanţele datorate de persoanele juridice se regăsesc în datele de la Adminstraţia Finanţelor Publice”, a declarat Oana Bodor.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite