Bistriţa: Dascălii aşteaptă să afle ce post de suplinitor prind

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Dascălii aşteaptă să afle ce post de suplinitor prind
Bistriţa: Dascălii aşteaptă să afle ce post de suplinitor prind

Toată ziua de astăzi şi mâine profesorii care nu au prins o catedră titulară participă la şedinţa publică de repartizare a posturilor disponibile doar pentru un an şcolar. Sute de cadre didactice care au obţinut peste nota cinci la titularizare pot participa la acestă sesiune de împărţire a posturilor, dar prima şansă o păstrează totuşi cei cu note peste 7.

În această dimineaţă au fost împărţite catedrele rămase pentru învăţători şi educatoare. Favorizaţi la împărţire au fost învăţătorii care au absolvit modulul step-by-step, condiţie obligatorie pentru multe posturi din Bistriţa. „ Sunt foarte puţini cei care au făcut acest modul, pentru că la înscrierea pentru specializare este obligatorie titularizarea. Este un circuit închis aici”, crede Camelia Tabără, directorul Colegiului „Andrei Mureşanu”. „ Noi intenţionam să facem o singură clasă step –by-step anul acesta, dar la insistenţele părinţilor am organizat două. Vă daţi seama câtă nevoie avem de învăţători care să poată preda în acest program”, mai spune directoarea aflată în căutare de dascăli care să se încadreze în aceste cerinţe.
Foarte căutate sunt biologia, geografia, istoria, educaţia fizică. Mâine sunt programate limbile străine, informatica şi disciplinele tehnice.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite