Daniel Miholca: Magicianul care se joacă cu imaginea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintr-o curiozitate a ajuns să fie interesat de prestidigitaţie, a studiat şi nu a avut nevoie de mult timp ca să evolueze în faţa unui public necunoscut.

Daniel Miholca s-a născut în ţinutul Dobrogei, însă de 22 de ani este la Bistriţa. Dobogeanul şi-a trăit adolescenţa mai mult în compania plăcerilor sale, unele fiind puţin mai neobişnuite: magia şi iluzionismul. Arta şi tehnica de a produce iluzii optice prin rapiditatea şi agilitatea mişcărilor mâinilor a prins-o în adolescenţă. A avut un prieten la Cluj care, din divertisment, i-a arătat nişte scamatorii cu cărţi de joc, inele şi monede. „Vedeam că apare dintr-o parte şi dispare într-alta sau nu era nimic şi apărea bancnota şi multe alte trucuri. Wow, cum a făcut? Am fost uimit, mi se părea fascinant şi mi-am dorit să fac şi eu", spune Daniel. Şi-a stabilit o întâlnire cu prietenul său şi în scurt timp a prins secretul. A perseverat, şi-a cumpărat cărţi de studiu, s-a informat pe internet, reuşind să înveţe multe tehnici noi. Acum este el întrebat de spectatori „Cum ai reuşit să faci asta?", însă răspunsul lui nu e pe placul celor uimiţi. „Ştii să ţii un secret amice?... şi eu", explică râzând tânărul magician.

Prietenii se mândresc cu el

A făcut o pasiune din magie şi prestidigitaţie şi impresionează peste tot. Prietenii săi se laudă cu ceea ce poate să facă, de fiecare dată când ies în oraş, rugându-l să facă o scamatorie. Din dorinţa de a şti mai multe, Deekie, cum îi spun prietenii, este membru celui mai mare Forum de Magie din Lume. A susţinut şi spectacole, primul show fiind într-o cafenea din Bistriţa, pe la vârsta de 20 de ani. „Aveam pregătit un număr cu cărţi, am fost foarte emoţionat pentru că nu mai eram în mijlocul prietenilor. Însă în 20 de minute cât a durat actul meu, am reuşit să uimesc lumea. Am fost mulţumit de mine", mărturiseşte Daniel. A mai avut prestaţii prin Cluj. A avut şi o propunere de contract cu un hipermarket, însă timpul nu i-a permis, iar de aceea o vreme a lăsat-o mai moale pentru că şcoala era pe primul loc.

Se joacă cu imaginile

Deekie a lăsat magia puţin la o parte şi şi-a descoperit alt talent, tot artistic, fotografia. A fost rugat să înlocuiască un fotograf la o nuntă. Nu şi-a dat seama că nu e chiar atât de simplu, însă i-a plăcut. A învăţat tehnici noi, să facă încadrări mai bune şi de 2 ani colaborează cu câteva agenţii de renume din municipiu. Are experienţă şi în regie, unii şefi de televiziune locală din oraş catalogându-l drept unul dintre cei mai buni regizori ai judeţului. Este şi autorul unui videoclip la care a muncit o săptămână, postat pe youtube, cu peste 25.000 de vizualizări.

Îi place să se joace cu imaginile video, să pună fundaluri astfel încât telespectatorul să simtă mesajul imaginii, nu doar să-l vadă. Close-up în magie mai face ocazional.

PROFIL

Născut: 6.08.1986, Constanţa

Educaţie: UBB - FSEGA Cluj

Stare civilă: necăsătorit

Întrebare/Răspuns

Cum e văzută magia la Bistriţa?

Lumea e sceptică la început. Toţi ştiu, toţi au văzut la televizor sau pe net un David Copperfield, dar de aproape nu. Se gândesc că la televizor e o şmecherie, dar când e în faţa ta ce mai e?  Oamenii sunt uimiţi şi curioşi. Problema e că ei vor să vadă de ce şi cum şi strică bucuria magiei. Prima lor reacţie e cum ai făcut, nu bucuria că văd altceva.

Ce-i place

Dekkie adoră să gătească şi să surprindă prin asta. Îi place în compania prietenilor. Îi place să fie activ şi să se bucure de micile plăceri ale vieţii. Spune că îi plac oamenii deschişi la minte.

Ce nu-i place

Nu-i plac bizonii în trafic şi oamenii duplicitari. Nu suportă să piardă vremea şi oamenii care sunt curioşi dar nu folosesc răspunsul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite